Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 13.07.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 13.07.19

Хранене по лунен календар – събота – 13.07.19 - Tribune.bg
Снимка:

Днес до 18:00ч преобладава 11 лунен ден

По отношение на диетата за този период в различните астрологичните школи има две различни и противоположни мнения. Някои смятат, че храната трябва да бъде висококалорична, тъй като тялото губи много енергия поради активните действия, особено ако вършите по-тежка работа или сте натоварени с нещо. Други настояват, че диетата трябва да съдържа повече ястия с пълноценно зърно, а в идеалния случай може да се гладува, тъй като в единадесетия лунен ден има пречистване, доколкото през човек преминава мощен енергиен поток.

Често Екадаши се пада на този ден, при което основното нещо е да се изключат бобови растения, зърнени храни и растителни масла. В Екадаши можете да ядете плодове, сокове, салати, елда, млечни продукти. На този ден можете да започнете дълъг цикъл на пост.

Но онези, които се придържат към златната среда, също са прави. Трябва да слушате тялото си и да следвате неговите желания. Ако чувствате, че нямате достатъчно сили за активни действия - яжте повече калорични храни, а ако чувствате вътрешна тежест, тогава малко погладувайте, пийте повече сокове и яжте плодове.

Би било много добре да се направи ден за гладуване, да се ядат моно продукти. Например, яжте само плодове и зеленчуци днес, но да не се смесват на едно ядене. Един вегетариански ден ще подобри значително състоянието ви, ще намали тежестта върху тялото, ще подобри функционирането на органите.

Ако не можете да си представите живота без месо, опитайте поне да приготвите ястията от него на пара или във фурната и с минимално количество мазнини и подправки.

Луната е в знак Стрелец - Избягвайте мазни храни - черният дроб в дните на Стрелец трудно ще се справи с работата. Тези дни се проявяват най-добрите качества на протеините, което благоприятно влияе на психиката и сетивните органи.

Рибата тон е с много ниско съдържание на калории и мазнини, което я  прави източник на почти чист протеин.

Днешното предложение:

АНГЕЛСКА СУПА (дадена от Учителя Петър Дънов)

Продукти: 3-4 картофа, 1 морков, глава лук,  магданоз, но може да добавите например още 1 скилидка чесън, 1 червена чушка.

Приготвяне: Ангелската супа е диетична. В около 2 литра вряща вода се пускат обелените и нарязани на ситно морков, картофи, кромид лук, ситно нарязана червена чушка и скилидка чесън за аромат. Супата ври на бавен огън около 30 минути. Без сол и мазнина. След като зеленчуците се сварят и супата се свали от котлона, се добавя ситно нарязаният магданоз.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати