Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 13.11.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 13.11.2021

Хранене по лунен календар – събота – 13.11.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В 9 лунен ден (до 14:50ч) е по-добре да не претоварвате тялото с храна, която е тежка за храносмилането. Добър момент за гладуване и постене. 

В 10 лунен ден (след 14:50ч) вече може да си хапвате това, което организма и душата ви желаят. В това време те се нуждаят само от това, което наистина сами искат. Това време е неблагоприятно за диети (до 15:00ч на 14 ноември). Категорично не се препоръчва недохранване или гладуване - това ще донесе повече вреда на тялото.

Препоръчително е да се хапне малко месо. Подходящо е да се ядат макаронени изделия, всички видове сирена, пирожки с месо, царевица. От сладките продукти – кифлички, шоколад и мед.

Добре е да се консумират пресни или приготвени на пара зеленчуци, прясно изцедени сокове, билкови чайове. На масата обезателно трябва да присъства натурален зеленчуков сок. Подходящи са доматен и от моркови. Не трябва да пиете алкохол. Солената риба и маринованите гъби се усвояват слабо.

Хората с язвени проблеми в този период не трябва да употребяват продукти, които могат да провокират заболяването.

Днешното предложение:

СВИНСКИ ЗАДУШЕНИ КОТЛЕТИ (по френска рецепта)

Продукти за 1 порция: 150 г месо, 20 г мазнина, 30 г лукчета, 50 г гъби, 1 голям картоф (100 г), 1 малък червен домат, 5 г доматено пюре, 10 мл бяло вино, 1 яйце, филия бял хляб, черен пипер, сол.

Приготвяне: Изпържват се шницелите. В същата мазнина се слага доматеното пюре, а като стане зърнесто, гаси се с виното и сос от печено месо. Овкусява се със сол и черен пипер.

Хлябът се панира в яйце и се пържи. Лукчетата се задушават в част от маслото. Картофите се пържат, гъбите се задушават.

Готовите изпържени шницели, поръсени със сол и черен пипер, се поднасят върху хлебчето отгоре залети с доматен сос, а отстрани с гарнитурата, поднесена на купчинка.

Сервира се със салата.

 

„Ако всеки от нас трябваше да убие със собствените си ръце животното, което влиза в храната, тогава милиони ще станат вегетарианци!“

Бриджит Бардо

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати