Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 14 май 2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 14 май 2022

Хранене по лунен календар – събота – 14 май 2022 - Tribune.bg
Снимка:

В 14 лунен ден (до 18:44ч) се препоръчва да се яде само прясно приготвена храна. Не яжте вчерашната храна, приготвени полуфабрикати и консерви. Препоръчително е да се ограничи сладкото.

Можете да ядете солени храни, тлъсти меса, домашни млечни продукти. Основният продукт днес са бадемите. Особено полезни са след сухо изпичане.

Препоръчително е да се придържате към интуитивното хранене – яжте каквото искате в този момент, дори и обикновено да не го ядете. Не преяждайте  – всяко излишно нещо може да се превърне в наднормено тегло.

Днес е добър ден за отслабване. Хората със заболявания на бъбреците и панкреаса трябва да бъдат внимателни към своето състояние - тези органи днес са уязвими.

СВИНСКО ПО ЛОВДЖИЙСКИ

Продукти: 800-900 г свинско месо, 100 г топено краве масло, 100 г кромид лук, 400 г пресни гъби или 350 г от консерва, 100 г моркови, 150 г домати, 15 г брашно, 15 г доматено пюре, 150 г шунка или кренвирши, 500 г картофи, 200 г арпаджик, 50 г вино, магданоз, червен пипер, черен пипер, чубрица, сол на вкус.

Приготвяне: Месото се нарязва на порции и се запържва в част от маслото. Прибавя се ситно нарязания лук и също се запържва. След това последователно се прибавят и се запържват леко доматеното пюре, брашното и червения пипер. Запръжката се посолява и се разрежда с виното или по желание с половината вино и малко бульон или гореща вода. Захлупва се и месото се задушава на умерен огън.

Когато поомекне, се прибавят нарязаните на кубчета моркови, а по-късно и нарязаните картофи. През това време в останалото масло се задушават поотделно арпаджикът и нарязаните на кубчета гъби.

Прибавят се към ястието след картофите към почти вече свареното месо заедно с нарязаните на кубчета шунка или кренвирши, обелените и нарязани на едро домати, чубрицата и магданозът.

Ястието се оставя да поври още 10-на минути и се отстранява от огъня. Сервира се топло.

 

„Добре приготвената храна има деликатни аромати, които трябва да държите в устата си, за да ги оцените“.

Тенеси Уилямс  

 


Топ новини

виж още