Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 14.03.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 14.03.20

Хранене по лунен календар – събота – 14.03.20 - Tribune.bg
Снимка:

За тези, които спазват постите

Великденския пост започна от 2 март до 19 април. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Строгият пост не се препоръчва на болни, на малки деца, на възрастни хора, на бременни жени и кърмачки.

За тези, които не спазват пости

І вариант – по лунен календар

В 20 лунен ден храненето трябва да е пълноценно, гладуването днес не се препоръчва, но да се избягва и преяждането. Не яжте повече, отколкото е необходимо. Храносмилателната ни система не преминава през най-доброто време, затова е силно препоръчително да избягвате вредни храни, мазно. Когато преяждаме, запушваме енергийните канали на тялото, ставаме неспособни да възприемаме фините енергии. 

Добре е да се избягва днес тестени изделия и сладко. Хората, които имат стомашни проблеми е добре да изключат от менюто си бобови храни, круши и да ограничат приема на месо. Да се избягва пилешко (птиче) месо.

За да подобрим храносмилането, се нуждаем от въглехидрати. Фибрите са много полезни, така че яжте достатъчно зеленчуци. Добре е да включите в менюто си слънчогледови и тиквени семки.

Ако досега не сте правили очистителни процедури и не сте гладували, днес можете да го направите, ако решите.

Днешното предложение:

КАША ОТ ПРАЗ СЪС СИРЕНЕ

Продукти: 4-5 стръка праз, 2 с.л. брашно, натрошено сирене, черен пипер, олио за пържене.        

Приготвяне: Нарежете праза на тънки къси ленти и го запържете в загрято олио. Добавете брашното и разбърквайте непрекъснато. Когато стане златисто, разредете с малко вода, колкото да се получи по-рядка каша. Продължавайте да готвите още 10 минути.

Поднесете в купичка, като всяка порция се поръсва с натрошено сирене и черен пипер.

ІІ вариант – Цветна диета

Днес продуктите са в зелен цвят: спанак, киселец, маруля, зелени чушки, зелен боб, тъмно зелени тиквички, броколи, Брюкселско зеле, краставица, киви, зелени ябълки, мента, джоджен, магданоз, зелено грозде.

Добре е да се пие голямо количество зелен чай или чай от мента.

Зеленият цвят е най-уравновесеният и най-хармоничният от всички цветове във Вселената. Той внася спокойствие и равновесие в нашите системи. Силно влияе върху артериалното налягане, помага да се успокоят нервите и да се подобри работата на белите дробове, носи чувство за свобода на духа. Помага да се избавим от негативните емоции и способства подобрение на настроението.

ПЪЛНЕНИ ЗЕЛЕНИ ЧУШКИ С ТИКВИЧКИ

Издълбавате една или две тиквички и нарязвате вътрешността на дребно. Нарязвате 1 глава лук, магданоз.

Запържвате леко нарязаните продукти. Овкусявате със сол и черен пипер по вкус. Може да добавите съвсем малко ориз (или сирене) и напълвате със сместа зелените чушки. Нареждате ги в тавичка и наливате малко вода.

Печете във фурната.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети