Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 14.12.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 14.12.19

Хранене по лунен календар – събота – 14.12.19 - Tribune.bg
Снимка:

Събота е под влиянието на строгия Сатурн, планетата на ограничението. Във връзка с това е важно да не се преяжда, необходимо е да има умереност и въздържание - в работата и в храненето.

Препоръчва се храна, която е богата на калций и фосфор - син домат, кестени, лешници, черупкови плодове, зрял боб, шарен боб, черна ряпа, кафе, какао, грудкови растения, маслини, боровинки, шипки, ечемик, гъби, тиква, спанак, зеле, краставица, орехи, ядки, яйца, сини сливи, градински ягоди, черна боровинка, извара и сирене.

Лукът е полезен, но с чесъна да не се прекалява. Може да се включат и сладки блюда, но да не се злоупотребява и с тях. Да се избягва остра храна, мазнини, сурово-пушени  и консервирани храни. Да се внимава и с алкохола, особено силните напитки.

 

Днешното предложение:

ЗРЯЛ ФАСУЛ С ЛУК  НА ФУРНА

Продукти: 1 чаша фасул (по-едър), 3 глави лук, ½ чаша олио, 1 ч.л червен пипер, джоджен, девисил, магданоз, 2-3 сухи пиперки, сол

Приготвяне: Нарежете лука на филийки, посолете и задушете в олиото. Като омекне, дръпнете от огъня и сложете червения пипер.

Изсипете в тавичка сварения и отцеден фасул, прибавете лука и зелените подправки и разбъркайте. Посолете на вкус. Залейте с 1 чаша вода, в която е варен фасулът. Разбъркайте.

Сложете пиперките и запечете на фурна, докато остане само на мазнина.

Може да се покрие с тънки резенчета пушени гърди 10 минути преди да се извади от фурната. Гарнира се със ситно нарязано кисело зеле, поръсено с червен пипер и олио.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати