Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 15.01.2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 15.01.2022

Хранене по лунен календар – събота – 15.01.2022 - Tribune.bg

До 15ч (13 л. д.) може да хапвате всичко, каквото ви се иска. Може да се консумира месо или риба.

След 15ч (14 л. д.) е противопоказано да се ядат храни от заведения за бързо хранене, да се приготвя храна от полуфабрикати, да се ползват много подправки, мазни храни и силно се препоръчва да се намали количеството сладкиши. Да се избягват храни с горчив вкус, силен чай, кафе, алкохол. 

Основното нещо в храненето е прясно приготвена храна. Може да се поглезите с деликатесни неща от разбити белтъци и сметана. Продуктите на деня са бадемите, ябълки и круши.

Идеално е, ако имате желание и възможност да си организирате разтоварващ ден или гладуване. Дори и да не успеете да гладувате, опитайте се да имате възможно най-малко различни храни в диетата си. В идеалния случай е монодиета. Например, добре е да имате „ден на ябълки“ или ден, в който пиете само пресни сокове. С наближаване на пълнолунието Луната оказва много силен ефект върху метаболитните процеси в организма и е препоръчително да им дадете възможност да поемат своето, без да нарушавате приема на храна.

Днешното предложение:

САЛАТА С РАЧЕШКИ РУЛЦА

Продукти за 8 порции: картофи - 4 бр., моркови - 2 бр., рачешки рулца - 150гр, яйца - 3-4 бр., прясна краставица - 1 бр., царевица от консерва - 100-150 гр, майонеза и сол на вкус, зелен лук - за украса

Приготвяне: Сваряват се картофите и морковите до омекване, яйцата трябва да са твърдо сварени. След като се охладят, настържете картофите и ги оформете като основа в салатната чиния. Посолете малко, намажете с майонеза.

Настържете морковите на едро ренде. Поставете втория слой. Отгоре малко майонеза.

Настържете рачешките рулца на едро ренде. Наредете третия слой с тях. След това малко майонеза.

Настържете прясна краставица на едро ренде и оформете следващия слой. Сложете още рачешки пръчици. Майонеза на вкус.

Настържете яйцата на едро ренде. Последният слой са варени яйца и майонеза.

Украсете салатата с царевица и зелен лук.

Полезно: Зърната на царевицата са богати на пълноценни лесносмилаеми белтъчини, сложни въглехидрати, жизненонеобходими ненаситени масти, които намаляват лошия холестерол и много витамини, микро- и макроелементи.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати