Хранене по лунен календар – събота – 15.02.20
Днес сме под влияние на 22 лунен ден
Този лунен ден е свързан с натрупване на енергия в организма, затова днес не трябва да се гладува и да се пости.
Добре е да се хапва задоволително, употребявайки разнообразна растителна храна. Може също така да се използват яйца, риба, тестени изделия, млечни продукти. Добре е да се пият плодови сокове, да се консумират задушени зеленчуци и печени плодове.
Днес спокойно можете да си хапнете пай, торта, сладки кифлички, сладкиши и други подобни вкусотии. Единственото предупреждение е да употребявате продукти с по-малко добавени изкуствени съставки. За предпочитане са естествените подсладители – мед, плодове, фурми.
Гладуването или очистителните практики в 22 лунен ден са строго забранени. Това може да даде точно обратния резултат.
Днешното предложение:
СЛАДКИШ С МОРКОВИ
Продукти: 5 яйца, 250 г пудра захар, 200 г моркови, 250 г бадеми, ½ ч.ч. брашно, 1 с.л. ликьор или коняк, щипка сода бикарбонат, настъргана лимонова кора.
За глазурата: ¾ ч.ч. пудра захар, сок от 1 лимон.
Приготвяне: Жълтъците се разбиват със захарта на пяна. Прибавят се обелените и смлени бадемови ядки, лимоновата кора, ситно настърганите моркови, ликьорът и брашното, пресято със содата.
Накрая се слагат разбитите на твърд сняг белтъци и внимателно се разбъркат.
Тестото се изсипва в намазана с мазнина и поръсена с брашно тавичка и се пече в не много силна фурна.
Докато е още топъл, сладкишът се маже с бяла глазура, приготвена от добре разбитите пудра захар и лимоновия сок.
Поднася се, след като глазурата изсъхне.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--sabota--150220/
Коментари (0)
Добави коментар