Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 15.05.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 15.05.2021

Хранене по лунен календар – събота – 15.05.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В 5 лунен ден трябва да сте сити, но не и преяли. Не трябва да гладувате и не е подходящо за очистителни процедури. Единственият ден, в който храната изгаря без остатък и се преобразува в тъканите, затова трябва да се отдели голямо внимание на храната. Може да се водите от инстинктите си. Храносмилателният тракт не трябва да се претоварва с трудно усвоими продукти в никакъв случай.

При повечето хора се наблюдава повишена потребност от ядене. Може да хапвате често, но по-малко.

Може да останете на млечни продукти и извара, зеленчуци и плодове, мед, каши. Нежелателно е да се употребяват семена, орехи, ядки, гъби, месо. Рибата е допустима.

Въздържайте се от алкохолни напитки като ракия, водка, коняк, уиски, дори шампанско. Но чаша хубаво червено вино може.

Днешното предложение:

РИБЕНА СУПА

Продукти: 240 грама сардина (или друга риба по ваш вкус) консерва в масло, 2 1/5 л вода, 4-5 средно големи картофи, 1 глава лук, морков, ½ ч.ч. ориз, 3 дафинови листа, сол, копър, олио.

ПриготвянеСлагате да кипне водата, след което сипвате измития ориз. Във врящата вода сложете нарязаните на кубчета картофи и моркова, а лука задушете отделно в нагорещено олио до златисто.

Когато картофите са полусварени, към тях прибавете запържения лук с мазнината, сол на вкус и дафиновия лист. Добавете рибата в тенджерата, разбъркайте. След като заври отново, затворете съда с капак, изключете котлона и оставете супата да престои така 15 минути. Добавете нарязания копър.

 

ГРИС С МЛЯКО

Продукти: 1 л прясно мляко, 1ч.ч. грис, захар на вкус, канела или какао по желание.

Приготвяне: Млякото се сварява и се добавя захарта. Бърка се, докато се разтопи. Грисът се сипва при непрекъснато бъркане. Ври още 5-7 минути. разсипва се веднага в десертни купички, преди да се е стегнал.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати