Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 16.05.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 16.05.20

Снимка:

Гладуването е строго забранено, но и не трябва да претоварвате стомаха си

24 лунен ден е енергийно силен и активен ден, който изисква преобразования и обновление, затова се препоръчва храна, богата на белтъчини – млечни продукти, месо, риба, бобови храни.

Белтъчините ни карат да се чувстваме сити с по-малко количество храна, тъй като силно потискат т.нар. хормон на глада, който се изработва в стомаха и тънкото черво и въздейства върху мозъка, предизвиквайки усещането за глад.

Гладуването е строго забранено, но и не трябва да претоварвате стомаха си. Вслушайте се какво иска организмът ви и му го дайте.

Желателно е да се пият билкови отвари, чай от лайка, зелен чай, но не повече от нормалното.

Можете да консумирате малко сухо вино и в умерени количества. Да не се превишава нормата.

 

Днешното предложение:

ГЮВЕЧ СЪС СВИНСКО И МАСЛИНИ

Продукти: 1 кг свинско месо, 2 к.ч. олио, 2 глави лук, 7-8 домата, 500 г гъби, 100 г маслини, 3/4 ч.ч. ориз, 3-4 люти чушлета, 1 чаша вино, червен пипер, черен пипер, сол, магданоз      

Приготвяне: Месото се измива, нарязва, изпържва се в сгорещено олио и се изважда.

В същата мазнина се запържва нарязаният лук, прибавят се 2-3 домата, нарязани на ситно и се поръсва червеният пипер.

Наливат се виното и гореща вода, връща се месото, посолява се и се оставя да ври на умерен огън. По-късно се прибавят почистените гъби и лютите чушлета.

Щом омекнат месото и гъбите, се добавят маслините и измитият ориз.

Ястието се изсипва в пръстен гювеч или тава и се слага във фурната. След 10 минути се прибавят и останалите домати, нарязани на по-едро.

Гювечът се пече още 10-15 минути в силна фурна. Поръсва се с черен пипер и магданоз най-накрая.  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още