Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 16.11.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 16.11.19

Хранене по лунен календар – събота – 16.11.19 - Tribune.bg
Снимка:

Започнаха Коледните пости, но за тези, които не спазват постите, могат да ползват съветите по лунния календар.

В 20 лунен ден храносмилателната ни система не преминава през най-доброто време, затова е силно препоръчително да не се подлагате на вредни храни (мазни и пържени храни) тази събота. 

Диетата изисква отказ от тестени изделия и сладко. Хората, които имат стомашни проблеми е добре да изключат от менюто си бобови храни, круши и да ограничат приема на месо. Да се избягва пилешко (птиче) месо.

За да подобрим храносмилането, се нуждаем от въглехидрати. Фибрите са много полезни, така че яжте достатъчно зеленчуци. Добре е да включите в менюто си слънчогледови и тиквени семки.

По принцип храненето трябва да е пълноценно, гладуването днес не се препоръчва, но да се избягва и преяждането. Не яжте повече, отколкото е необходимо. Когато преяждаме, запушваме енергийните канали на тялото, ставаме неспособни да възприемаме фините енергии. 

Ако досега не сте правили очистителни процедури и не сте гладували, днес можете да го направите, ако решите.

Днешното предложение:

БЪБРЕЦИ С ДОМАТЕН СОС

Продукти: 500-600 г бъбреци (свински или телешки), 2с.л. олио, 1-2 глави лук, 1 ч.ч. настъргани домати, 1 чаша вино, брашно, черен пипер, сол.

Приготвяне: Измитите бъбреци се нарязват на тънки ивици, посоляват се и се поръсват с черен пипер като се оставят да престоят така 1-2 часа.

Нарязаният лук се запържва в мазнината, прибавят се бъбреците, оваляни в брашно и ястието се покрива с капак да се задуши.

Когато се позапържат бъбреците се налива виното и се добавят настърганите домати. Задушава се всичко на тих огън, докато остане на мазнина.

Може да се поднесат с гарнитура от макарони или юфка, полети със запържено масло.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати