Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 17.04.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 17.04.2021

Хранене по лунен календар – събота – 17.04.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Великденският пост продължава от 14 март до 2 май. Постът e период на въздържане от определени храни според религиозните традиции. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Само в някои дни се разрешава риба.

За тези, които не спазват пости

По време на нарастване на Луната тялото трупа енергия и мазнини, което води до рязък скок в теглото. Ще бъде много трудно да се отървете от него. За да предотвратите това, ще трябва да премахнете висококалоричните ястия, хляб, сладкиши, печени продукти от диетата. На фона на ускореното усвояване на хранителните вещества се насърчава плодово-зеленчуковият състав на менюто.

В храненето на 7-ми лунен ден наблегнете на плодове (ябълки, круши, ягоди, кайсии и др.) и зеленчуци. Добре е да се ядат днес слънчогледови семки (живата храна на деня).

Полезни са сгряващите напитки като топли билкови отвари, зелен чай, топло мляко. От черния чай по-добре се откажете.                                         

Добре е да се изключи от диетата пилешко месо и яйца, както и продукти с тяхното използване (спагети, макарони и др.). Изобщо употребата на месо в този ден „натоварва“ организма, тъй като през него преминава мощен поток от лунна енергия.

Може да се ядат морски продукти – миди, калмари, скариди, раци.

Допуска се и вино, но малко! Иначе алкохолът още трябва да се избягва както и предния ден. Да се избягва черният чай. 

 

Днешното предложение:

ПУШЕНА РИБА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ

Продукти: 500 г пушена риба, 500 г карфиол, 750 г броколи, 50 г масло, 2 с.л. брашно, 2 ч.ч. прясно мляко, 1/4 ч.ч. настърган кашкавал, 1-2 с. л. натрошено сирене, 1/2 ч.ч. трохи от сух хляб или галета, 1/2 ч.ч. настърган кашкавал за поръсване.

Приготвяне: Почистените и нарязани карфиол и броколи се сваряват до омекване в подсолена вода, след което се отцеждат.

Брашното се запържва в 30 г сгорещено масло и се разрежда постепенно с млякото. Сместа се бърка на огъня, докато се сгъсти. Дръпва се настрани и се прибавят кашкавалът и сиренето, и се разбъркват добре.

Половината от сместа се изсипва в намазан с масло огнеупорен съд. Отгоре се нареждат почистената и нарязана на парчета риба и сварените зеленчуци. Покриват се с останалия сос и се поръсват с хлебните трохи, настъргания кашкавал и останалото масло. Пече се в умерена фурна около половин час.                                                                                                                              

 

Любопитно: 1 ч.л. натрошен корен от джинджифил се изсипва в чаша вряща вода, добавете 1 ч. л. мед и лимонов резен. Или може да си приготвите зелен чай с добавяне на щипка сух джинджифил и се оставя да престои в продължение на 5-10 минути. Ако изпиете една от тези напитки половин час преди хранене, апетитът ви ще намалее и ще ядете по-малко от обичайното.                                                                            


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати