Хранене по лунен календар – събота – 17.07.2021
Промяната във фазите на Луната оказва голямо влияние върху времето и върху целия живот на Земята. Нашето тяло също е подложено на лунното влияние. В различните дни от цикъла структурата на косата, качеството на съня и работата на храносмилателните органи се променят. В различните дни от лунния цикъл някои храни се усвояват по-добре, а от други е по-добре да се откажете. Лунният хранителен хороскоп ще ви каже как най-добре да се храните днес.
В 9 лунен ден е по-добре да не претоварвате тялото с храна, която е тежка за храносмилането. Добър ден за гладуване и постене.
За хората, които не искат да гладуват се препоръчва да избягват месото, като направят вегетарианска диета, особено тези, които имат стомашни разстройства. Храната трябва да е проста и лека. Преяждането в този ден е опасно за лошо храносмилане и наддаване на тегло. Препоръчително е да се изключат висококалорични и мазни храни, както и подправки, сладкиши, газирани напитки. На този ден е по-добре да се откажете от гъби, месо и продълговати зеленчуци като краставици, моркови и др.
Зърнените храни, овесената каша се усвояват добре, също така се препоръчва да се яде постна риба, плодове и кръгли зеленчуци, компоти, да се пие билков чай. Варени яйца, зеленчукови супи, кисело мляко също ще бъдат полезни. От алкохола е по-добре да се откажете.
В същото време диетата трябва да включва храни, които са източници на растителни мазнини. По-специално, включете различни видове ядки, растителни масла, тиквени и слънчогледови семки, авокадо.
Днешното предложение:
Яйца върху картофено пюре
Продукти: 10 яйца, 700 г картофи, 100 г краве масло, 1 ч.ч. прясно мляко, 100 г сирене, 50 г кашкавал, магданоз, черен пипер, сол.
Приготвяне: Сварените картофи се обелват, пресоват и разбъркват с прясното мляко, 1/3 от маслото, половината магданоз, нарязан на дребно, черен пипер и сол.
Приготвеното пюре се разстила на равномерен пласт в намазнена тавичка и се поръсва с настъргания кашкавал. На повърхността му се правят вдлъбнатини, в които се пускат от ниско яйцата внимателно, за да се запазят цели.
Останалото масло се нарязва на малки късчета и с тях се покрива цялата повърхност на ястието. Запича се при умерена температура и се поднася веднага с подходяща салата.
Любопитно: Известният руски писател Лев Толстой не ядял месо, а всички ястия в къщата му били направени само от растителни продукти. Съпругата му го подкрепяла и те си имали вегетарианско меню.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--sabota--17072021/