Хранене по лунен календар – събота – 17.08.19
Днес сме под влияние на 17 лунен ден
Чудесен ден за хапване! Можете да готвите любимите си ястия. Нашето тяло в този период е в състояние на повишена активност, всички процеси в него протичат ускорено. Следователно в разумни дози храната няма да ни навреди.
Само бъдете внимателни към себе си. Ако изведнъж не се почувствате добре от продукт или ястие, по-добре е да не продължавате да го приемате.
Може да пиете бяло и червено сухо вино, бира, но без друг твърд алкохол.
Тъй като този период е чудесен за общуване, би било хубаво, ако поканите приятели на гости или отидете с тях в добър ресторант. Добрата храна и добрата компания - това е формулата за добро настроение и самочувствие в този ден!
Днешното предложение:
СВИНСКИ ПЪРЖОЛИ, ПЕЧЕНИ В СТАНИОЛ
Продукти: 200-250 г свинска пържола, парче пиперка, ½ глава кромид лук, домат, краве масло, дафинов лист, черен пипер, леко сварен морков, сол на вкус.
Приготвяне: Месото се начуква с дървено чукче, посолява се, разстила се върху намазания с масло станиол, слага се отгоре пиперката, лукът, доматът, морковът, подправките (дафинов лист, черен пипер). Завива се в станиола и се пече на скара около 25 минути.
ПИЛЕШКИ БУТЧЕТА
Продукти: 4 пилешки бутчета, 500 г зелен лук (може и праз), 2 моркова, 1 чаша грах, 1 глава чесън, 1 чаша червено вино, 60 г краве масло, чубрица, черен пипер и сол на вкус.
Приготвяне: Пилешките бутчета се изпържват в маслото и се изваждат. В мазнината се задушават нарязаните зеленчуци (зеления лук, грах, моркови, чесън). Прибавят се подправките, виното и малко вода. Изсипва се зеленчуковата смес в тавичка, нареждат се изпържените бутчета и се пече в силна фурна около 30 минути.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--sabota--170819/
Коментари (0)
Добави коментар