Хранене по лунен календар – събота – 17.10.20
Във втори лунен ден много е важно да започнете лунния месец правилно, да се настроите към желаното настроение и ритъм за всички следващи дни от Лунния цикъл. Първичният импулс се спуска на равнището на физическото тяло и го пробужда.
В този лунен ден трябва да се избягва консумацията на неприродни продукти или полуготови фабрикати - торти, хот-дог, пици и т.н. Много е вредно да се преяжда или безразборно да се приема храна. Всичко това може да причини солни отлагания, артрит, болка в костите и подагра. Колкото по-проста и лека е храната, толкова по-добре! Също така е важно да не отивате в другата крайност - да не гладувате! Опитайте се да се придържате към разумната златна среда.
За предпочитане е да избягвате алкохол, месо и груба храна. В малки дози кафе може да се консумира, но да не е силно.
Подходящи са ястия от зеленчуци и риба, леки десерти и плодови салати. Полезно е да се ядат ядки, сушени плодове, стафиди. Може да се консумират млечни продукти – сметана, извара, сирене.
Усещанията на тялото в този ден са като тест, който ни показва кое е полезно и кое е вредно за нас. Спомнете си кои продукти употребявате. Това, към което изпитате отвращение, не е вашата храна. Това, което ви привлича, значи е полезно за вас. Същото правило важи и за хората. Вие можете да почувствате с кого е нужно да общувате и кого трябва да избягвате.
Всички диети, които започват сега, ще имат фантастичен ефект върху организма ви, тъй като съвпадат с естествените ритми. Но не забравяйте, че при избора на правилна диета е необходимо да се вземат предвид вашите нужди в настоящия период, не трябва да избирате тази или онази диета, само защото е модерна сега или защото някой е постигнал определени резултати чрез нея. Всеки човек е уникален и всяка диета трябва да бъде приспособена към вашето тяло, към състоянието, в което се намирате в момента и към целите, които сте си поставили.
Днешното предложение:
КАРТОФИ ПО ФРЕНСКИ
Продукти: 1 кг картофи, 60 г краве масло, 1-2 яйца, 0, 500 мл прясно мляко, 100 г кашкавал, 1-2 скилидки чесън, черен пипер, сол на вкус.
Приготвяне: Нарязаният на ситно чесън се запържва в горещото масло.
В тавичката при чесъна се слагат обелените картофи, нарязани на много тънки филийки.
Посолява се и се подправя с черен пипер.
Разбиват се яйцата с млякото, прибавя се настърганият кашкавал и с тази смес се заливат картофите.
Пече се във фурната и се поднася в тавичката.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--sabota--171020/
Коментари (0)
Добави коментар