Хранене по лунен календар – събота – 18.01.20
Двайсет и четвъртият лунен ден е енергийно силен и активен ден, който изисква преобразования и обновление, затова се препоръчва храна, богата на белтъчини – млечни продукти, месо, риба, бобови храни.
Белтъчините ни карат да се чувстваме сити с по-малко количество храна, тъй като силно потискат т.нар. хормон на глада, който се изработва в стомаха и тънкото черво и въздейства върху мозъка, предизвиквайки усещането за глад.
Гладуването е строго забранено, но и не трябва да претоварвате стомаха си.
Желателно е да се пият билкови отвари, чай от лайка, зелен чай, но не повече от нормалното.
Можете да консумирате малко, но само сухо вино и в умерени количества. Да не се превишава нормата.
Днешното предложение:
КЕБАП ОТ СВИНСКО МЕСО С ГЪБИ
Продукти: 700-800 г обезкостено свинско месо, 3 с.л. олио, 4 глави лук, 1 ч.л. червен пипер, 1 двойна шепа нарязани на малки парченца гъби (пресни или стерилизиран), 5-6 скилидки чесън, 1 с.л. брашно, 3-4 червени домата, ½ ч.л. смлян черен пипер, 1 ч.л. стрита чубрица, 2 резенчета лимон, сол.
Приготвяне: Месото се нарязва на малки хапки и се задушава в мазнината заедно с нарязания лук. След 5 минути се наливат 2 к.ч. топла вода и се прибавят червеният пипер, гъбите и нарязаният на ситно чесън.
След 10 минути се слага брашното (предварително запечено на сух тиган и размито с 1 к.ч. хладка вода).
След запържване на брашното се добавят обелените и настърганите на едро ренде червени домати, черният пипер, чубрицата и резенчетата лимон.
Налива се топла вода, която да покрива продуктите, посолява се на вкус и под похлупак задушаваме на тих огън, докато месото и гъбите напълно омекнат.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--sabota--180120/
Коментари (0)
Добави коментар