Хранене по лунен календар – събота – 18.04.20
За тези, които спазват постите - Великденският пост започна от 2 март и е до 19 април. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Строгият пост не се препоръчва на болни, на малки деца, на възрастни хора, на бременни жени и кърмачки.
За тези, които не спазват пости - Хранене по лунен календар
В 25 –я лунен ден всяка груба храна трябва да се избягва.
Принципно денят е благоприятен за гладуване. Може да го посветите на растителна храна също. Това ще премахне токсините от тялото, ще укрепи храносмилателната система. Добре е да се ядат само плодове и зеленчуци, но консумация на сокове не се препоръчва в този ден.
Млякото може да бъде включено в менюто, но в малко количество, също може извара.
Днес е полезно да се пие възможно най-много вода. Колкото повече пиете вода, толкова по-добре. Водата ще помогне на тялото ви да се отърве от токсините по естествен начин и без неприятни последствия.
Днешното предложение:
ВЕЛИКДЕНСКИ КОЗУНАК СЪС СТАФИДИ И ЛИМОН
Продукти: 500 г брашно, 30 г мая, 200 г прясно мляко, 80-100 г масло, сок и кора на половин лимон, 80-100 г захар, 50-100 г стафиди, 6 яйца
Приготвяне: Всички продукти се затоплят. Брашното се пресява и се слага в дълбока тенджера, прави се вдлъбнатина, в която се добавя ситно надробената мая, забърква се с малко захар, мляко и малко брашно.
Слага се на топло, за да увеличи обема си двойно. Добавят се млякото, захарта, яйцата, разтопеното масло. Меси се, докато се появят мехури.
Оставя се на топло 1-2 часа, леко покрито. Слага се във форми, като се плете на плитки или рула. Престоява още 1/2-1 час, маже се с жълтък и захар, пече се в немного силна фурна.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--sabota--180420/
Коментари (0)
Добави коментар