Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 18.09.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 18.09.2021

Хранене по лунен календар – събота – 18.09.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Днес не е ден да се отдавате на излишества в храненето. Луната оказва много негативно влияние върху всички процеси в тялото, които са далеч от естествения баланс. Например, ако преядете, вероятно ще страдате на следващия ден от тежест и дори са възможни болки в стомаха. 

Добро време за прочистване на черния дроб, жлъчния мехур и панкреаса. Много е добре да правите парна баня. Този период е най-доброто време за гладуване. Можете да предприемете сокова терапия.

Много е полезно да използвате сокове, особено гроздов сок (с изключение на ябълков).

Ако решите да ядете, изберете леката и здравословна храна. Намалете до минимум количеството на нездравословна и вредна храна. Напълно премахнете алкохола и никотина.

Правилното хранене в 12 лунен ден включва семена, ядки, зеленчуци и плодове (с изключение на ябълки).  Но е по-добре да се въздържате от ядене на месо и алкохол. Допустимо е малко червено вино. Риба и яйца, ако консумирате, да е съвсем малко. Добре е да се яде естествено сладко.

Хората, които страдат от сърдечно-съдови заболявания е добре днес да ядат стафиди, тъй като астралната енергия на Луната може да засегне сърдечната чакра, което на свой ред да провокира тахикардия. Но не бива да се плашите, тъй като това е само мощен поток от положителна енергия, с която болното сърце трудно се справя. За да го поддържате е добре да се ядат стафиди и да се пие чай с успокоителни билки.

Тези, които имат проблеми с далака, напълно да изключат в този ден всичко печено, пържено и пикантно, също газирани питиета.

 

Днешното предложение:

САЛАТА ОТ ГЪБИ

Продукти: 400 г гъби, 3 лъжици олио, 2 лъжици лимонов сок, 1 лъжица аспик, захар, черен пипер, сол.

Приготвяне: Сваряваме почистените гъби в подсолена вода до омекване и ги нарязваме на парченца. Разбъркваме олиото със сол, лимонов сок, черен пипер, захар, аспик и добавяме изстиналите гъби.

Полезно: Краставицата повишава апетита, действа слабително (при хроничен запек), жлъчогонно и диуретично. Сок от прясна краставица се пие при сърдечни отоци и стомашно чревни колики. Сок от краставица с или без мед се приема при възпаление на горните дихателни пътища.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети