Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 18.12.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 18.12.2021

Хранене по лунен календар – събота – 18.12.2021 - Tribune.bg
Снимка:

До 16:14ч да се избягва яденето на много мазни храни и силно се препоръчва да се намали количеството сладко. Да се избягват и храни с горчив вкус.  Може да се поглезите с деликатесни неща от разбити белтъци и сметана.

След 16:14ч в петнадесетият ден от лунния месец е неблагоприятно време за всякакво пируване! Забравете за преяждането, за това да се поглезите с вкусна и особено нездравословна храна. 

Ограничете приема на храна до максимум! Всички органи на нашето тяло ще работят до предела на възможностите си, а претоварването им със сложни продукти категорично не се препоръчва. Можете да се сдобиете с неприятни заболявания или да получите рецидив на хроничните.

Избягвайте да консумирате мазно, пържено, сладко, солено, намалете до минимум количеството консумирана храна от животински произход. 

Би било идеално да организирате ден само за зеленчуци или плодове.  Още по-добре е да се направи гладуване, ако можете. Освобождавайки органите си от хранителен товар в този ден, вие им предоставяте възможност да се възстановят и очистят.

Днешното предложение:

ГРАДИНАРСКИ ГЮВЕЧ

Продукти: 1 к. ч. олио, 2 глави лук, 1 тиквичка, 1 син домат (патладжан), 1 к. ч. грах (пресен или от консерва), 1 ч. ч. нарязан зелен боб, 3 чушки, 4 картофа, 1 резен прясно зеле, 1 ч. ч. почистена от дръжките бамя, 1 ч. л. червен пипер, 1 с. л. брашно, 1 ч. ч. настъргано или натрошено сирене, 2 яйца, 1 к. ч. кисело мляко, 2 с. л. краве масло, сол

Приготвяне: Задушават се последователно зеленчуците – първо лука, после тиквичките нарязани на кубчета и синия домат (предварително обелен и нарязан на кубчета, посолен и отцеден). Като поомекнат, прехвърля се всичко в пръстения гювеч.

Идва ред на граха и зеления боб. Задушават се с олио и малко вода. Сипват се в също в пръстения гювеч. Чушките се нарязват на пръстени, а картофите на кубчета, зелето на тънки ивички. Освен тях се добавя и бамята. Долива се още олио и се овкусява със сол и черен пипер. Към сместа в гювеча се прибавя брашното, размито с 1 к. ч. хладка вода и натрошено сирене.

Гювечът се поставя в студена фурна, защото иначе може да се пукне. Пече се на тих огън. Накрая се слага заливка от яйцата, разбити с киселото мляко. Отгоре се нарежда кравето масло, нарязано на филийки и се допича 10 минути.

„Яж, когато си гладен! Не си ли гладен, не яж!“

Петър Дънов


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

Tribune.bg иска съгласието Ви за използване на информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме как го използвате и за маркетингови цели.

Персонализирана реклама и съдържание, преброяване на посещения и източници на трафик

Съхраняване на и/или достъп до информация на устройство

Политика за поверителност Бисквитки

Вашите настройки за поверителност

Ние и нашите партньори използваме информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим Вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме начина, по който го използвате, и за маркетингови цели. Защото уважаваме Вашето право на лична сигурност, можете да изберете да не позволите някои видове бисквитки. Обаче, блокирането на някои видове бисквитки може да влоши Вашето изживяване на сайта и услугите, които можем да предложим. В някои случаи данните, получени от бисквитки, се споделят с трети страни за анализ или маркетингови цели. Можете да използвате своето право да откажете от тази споделена информация по всяко време, като деактивирате бисквитките.

Политика за поверителност Бисквитки

Управление на предпочитанията за съгласие

Задължителни

Тези бисквитки и скриптове са необходими за функциониране на уебсайта и не могат да бъдат изключени. Обикновено те се задават само в отговор на действия, правени от вас, които отнасят до заявка за услуги, като задаване на настройките за поверителност, влизане или попълване на формуляри. Можете да зададете браузъра си да блокира или да ви извести за тези бисквитки, но част от сайта няма да работи. Тези бисквитки не съхраняват никакви лично идентифицируващи данни.

Винаги ВКЛ

Аналитични

Тези бисквитки и скриптове ни позволяват да преброяваме посещения и източници на трафик, така че да измерим и подобрим производителността на нашия сайт. Те ни помагат да знаем кои страници са най- и най-непопулярни и да видим как посетителите се движат по сайта. Всичка информация, която тези бисквитки събират, е кумулативна и неидентифицируема. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, няма да знаем, кога сте посетили нашия сайт.

Маркетинг

Тези бисквитки и скриптове могат да бъдат зададени чрез нашия сайт от нашите рекламни партньори. Те могат да бъдат използвани от тези компании за построяване на профил на вашите интереси и показване на съответни реклами на други сайтове. Те не съхраняват директна лична информация, но са базирани на уникално идентифициране на вашия браузър и интернет устройство. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, ще имате по-малко целенасочена реклама.