Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 18.12.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 18.12.2021

Хранене по лунен календар – събота – 18.12.2021 - Tribune.bg
Снимка:

До 16:14ч да се избягва яденето на много мазни храни и силно се препоръчва да се намали количеството сладко. Да се избягват и храни с горчив вкус.  Може да се поглезите с деликатесни неща от разбити белтъци и сметана.

След 16:14ч в петнадесетият ден от лунния месец е неблагоприятно време за всякакво пируване! Забравете за преяждането, за това да се поглезите с вкусна и особено нездравословна храна. 

Ограничете приема на храна до максимум! Всички органи на нашето тяло ще работят до предела на възможностите си, а претоварването им със сложни продукти категорично не се препоръчва. Можете да се сдобиете с неприятни заболявания или да получите рецидив на хроничните.

Избягвайте да консумирате мазно, пържено, сладко, солено, намалете до минимум количеството консумирана храна от животински произход. 

Би било идеално да организирате ден само за зеленчуци или плодове.  Още по-добре е да се направи гладуване, ако можете. Освобождавайки органите си от хранителен товар в този ден, вие им предоставяте възможност да се възстановят и очистят.

Днешното предложение:

ГРАДИНАРСКИ ГЮВЕЧ

Продукти: 1 к. ч. олио, 2 глави лук, 1 тиквичка, 1 син домат (патладжан), 1 к. ч. грах (пресен или от консерва), 1 ч. ч. нарязан зелен боб, 3 чушки, 4 картофа, 1 резен прясно зеле, 1 ч. ч. почистена от дръжките бамя, 1 ч. л. червен пипер, 1 с. л. брашно, 1 ч. ч. настъргано или натрошено сирене, 2 яйца, 1 к. ч. кисело мляко, 2 с. л. краве масло, сол

Приготвяне: Задушават се последователно зеленчуците – първо лука, после тиквичките нарязани на кубчета и синия домат (предварително обелен и нарязан на кубчета, посолен и отцеден). Като поомекнат, прехвърля се всичко в пръстения гювеч.

Идва ред на граха и зеления боб. Задушават се с олио и малко вода. Сипват се в също в пръстения гювеч. Чушките се нарязват на пръстени, а картофите на кубчета, зелето на тънки ивички. Освен тях се добавя и бамята. Долива се още олио и се овкусява със сол и черен пипер. Към сместа в гювеча се прибавя брашното, размито с 1 к. ч. хладка вода и натрошено сирене.

Гювечът се поставя в студена фурна, защото иначе може да се пукне. Пече се на тих огън. Накрая се слага заливка от яйцата, разбити с киселото мляко. Отгоре се нарежда кравето масло, нарязано на филийки и се допича 10 минути.

„Яж, когато си гладен! Не си ли гладен, не яж!“

Петър Дънов


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети