Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 19.02.2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 19.02.2022

Хранене по лунен календар – събота – 19.02.2022 - Tribune.bg
Снимка:

В храната в 19 лунен ден, както и всеки друг ден, е необходимо да се спазва мярка.

Здравословните храни приготвени у дома, ще ви бъдат от полза. Старайте се да приготвяте храната си с ниско съдържание на мазнини и канцерогени. 

Въпреки че денят се счита за благоприятен за хапване, в същото време лунните енергии оказват силно влияние върху вътрешните ни органи.  Здравия човек може да не почувства нищо, но ако имате някакви хронични заболявания, тогава с неправилна и небалансирана диета те могат да се влошат и да ви причинят в най-добрия случай голям дискомфорт. Също така да бъдат внимателните хората, страдащи от диабет. Може да консумирате месо, риба и гъби, но щателно проверявайте качеството им.

Добре е да се ядат кръгли плодове и зеленчуци. Избягвайте екзотичните плодове и даже соковете им. Пийте билкови отвари и чайове.

За радост на всички, които обичат сладкото, днес можете да приемете въглехидрати. Поглезете се с любимите си десерти, но в разумни количества.

СВИНСКИ КОТЛЕТИ СЪС СОС

Продукти: 2 броя свински котлети, 2 яйца, 20 г брашно, олио, галета,  морков, парче керевиз, 1/3 дафинов лист, няколко зърна черен пипер, 1/2 глава лук, сол.

Приготвяне: Котлетите се почистват от кожички, тлъстини, жилки и се начукват с дървено чукче, намокрено във вода.

Котлетите се посоляват, панират се в яйце, галета и се пържат в сгорещена мазнина.

Остатъците, които са се получили при оформяне на котлетите, се варят във вода с моркова, керевиза, лука и подправките. След като уврат зеленчуците, бульонът се прецежда.

Брашното се позапържва и добавено в бульона се превръща в сос. След като кипне, опитва се за сол и се поднася отстрани на котлетите. Може да се сервират котлетите с картофено пюре и разни пресни салати или туршии.

СОЛЕНКИ С БАДЕМИ

Приготвяме тесто от 17 с. л. брашно, ½ ч. л. сол, непълна кафена чашка вода и 110 г масло. От тестото правим пръчици, които намазваме с яйце и поръсваме с нарязани на иглици или счукани бадеми. Печем до зачервяване.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети