Хранене по лунен календар – събота – 19.10.19
Днес сме под влияние на 21 лунен ден
В 21 лунен ден можете да не се замисляте за количеството храна, времето е подходящо за празнуване. Универсална препоръка за такива положителни дни е, че трябва да се грижите повече за качеството на храната, която ядете. В диетата ви трябва да доминират "живи" храни, в които да има минимум химически добавки, мазнини, сол и захар. Спазвайки това просто правило, не рискувате да се събудите сутринта с подуване под очите, болки в корема и друг дискомфорт.
Днес можете да се поглезите с любимия си десерт, да отидете в ресторант, да организирате малък празник у дома. Събиране с приятели, близки хора, роднини и семейство ще бъде много приятно. Можете да получите много положителни емоции от тях, а комуникацията ще подобри настроението ви. Добрата храна и особено ако се приготвя собственоръчно, ще ви донесе повече удоволствие, а не вреда.
Храната трябва да е лека, за да не пострада черният дроб, затова не злоупотребявайте с мазните продукти. Разнообразни зеленчукови и плодови продукти, рибни блюда, зърнени храни, яйца, млечни продукти са много полезни сега.
Денят е свързан с кръвоносната система, затова е полезно да се правят процедури по изчистване на кръвта и да се ядат продукти, които я засилват - черен дроб, червени плодове и зеленчуци - боровинки, нар, цвекло, домати и др., да се пие сухо червено вино.
Днешното предложение:
МЕСО ПО ФРЕНСКИ С КАРТОФИ
Популярно и много вкусно ястие от запечено месо с картофи под красива коричка от настърган кашкавал.
Продукти: 500 г свинско месо, 3 големи глави лук, картофи - 1 кг, 200-250г сирене, олио, майонеза – количеството по желание, сол и смлян черен пипер
Приготвяне:
Нарязваме картофите на тънки плочи и ги нареждаме в намазнена тава или върху хартия за печене, намазана с масло. Нарязваме на тънки пръстени лука и равномерно го нареждаме отгоре върху картофите. Сол, черен пипер.
Нарязваме месото на кубчета с размери около 2 на 2 см, може малко по-големи. Разпределяме върху зеленчуците, още веднъж сол, черен пипер. Щедро залейте месото с майонеза. И накрая поръсете ястието с настърган кашкавал.
Поставяме тавата във фурната, загрята на 180 градуса и печем до готовност - може да отнеме от 45 минути до 1 час.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--sabota--191019/
Коментари (0)
Добави коментар