Хранене по лунен календар – събота – 19.12.2020
Храненето в шестия лунен ден изисква ограничаване употребата на течности. Не прекалявайте с тях, но и рязко не ги намалявайте. Тези препоръки са свързани с факта, че през този период бъбреците са отслабени. Също така може да се получи подуване и отоци. Силно се препоръчва да се въздържате от пиене на бира по същите причини.
Сега e препоръчително млякото и млечните продукти също да бъдат изключени от менюто, защото могат да доведат до прекомерно образуване на слуз. Желателно е да се избягва месото, особено пилешко. Допустима е рибата.
Храната през този период трябва да бъде възможно най-лека, но не трябва да гладувате. Да се намалят до минимум силните подправки и горещите напитки.
Днешното предложение:
ШАРАН С ВИНЕН СОС
Продукти: 1 шаран около 1 кг, 2 глави лук, 4-5 скилидки чесън, 2 моркова, 1 чаша бяло вино, магданоз, дафинов лист, 10 зърна черен пипер, сол
Приготвяне: Изчистеният шаран се нарязва на порции и се посолява. Нарежда се в широка тенджера.
Отгоре се добавят нарязаният лук (на филийки), чесън, морковите (на колелца), магданоз, дафиновият лист, черният пипер.
Налива се 1 чаша бяло вино и 1 чаша вода и се готви на умерен огън около половин час.
Рибата се изважда и нарежда в чиния. Залива се с прецедения сос и се сервира с пържени картофи или картофено пюре.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--sabota--19122020/