Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 2 юли 2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 2 юли 2022

Хранене по лунен календар – събота – 2 юли 2022 - Tribune.bg
Снимка:

В 4 лунен ден е добре да бъдете в пълно уединение или в кръга на най-близки хора. Не е подходящ ден за празненства, ходене на ресторанти. В този ден се препоръчва да се ограничат храната и напитките. Старайте се да съблюдавате умереност и още по-добре, ако си организирате разтоварващ ден. 

Ако такива строги ограничения не са за вас, тогава поне не преяждайте, избягвайте мазна, пържена храна, бързото хранене (хамбургери и др.), прекомерни количества богата на въглехидрати храна. 

През този период Луната оказва силно влияние върху всички процеси, свързани с храносмилането, затова „лошите“ храни могат да повлияят негативно на здравето. Но полезната и лека храна, особено плодове, зеленчуци (задушени или печени), салати, зърнени храни, храни, които съдържат много фибри, ще се отрази благоприятно на организма. Допустимо е да се яде риба.

Ако все пак решите да консумирате месо, то трябва да е сварено и със зеленчуци. Не употребявайте продукт, който не сте яли досега, само тези, които са проверени и приемате добре.

Чайовете със седативни билки - мелиса, лайка, мента, корен от валериан са много полезни през този период.

Да не се правят очистителни процедури.

В този ден не се препоръчва да се яде вечер и особено през нощта. Старайте се да се въздържате от обичайното си последно хранене за деня.

ГРАДИНАРСКА ЧОРБА

Продукти: зелен фасул 250 г (1 шепа), пиперки 350 г (6–7 бр.), домати 300 г (5–6 бр.), картофи 300 г (5–6 бр.), лук 150 г (3 глави), зелени сливи или джанки (6–8 бр.), джоджен, чубрица, магданоз и сол на вкус.

Приготвяне: Лукът се нарязва на филийки, зеленият фасул на парчета и се пускат в съд с 6 чаени чаши вряща подсолена вода и се варят.

След 15–20 минути се прибавят картофите, нарязани на кубчета, пиперките, нарязани на парчета, обелените и нарязани на ситно домати, джанките и джодженът. Когато чорбата уври, в нея се слага клонче чубрица, а след свалянето й от огъня се добавя ситно нарязан магданоз. Поднася се студена. 

Любопитно: Сати Казанова (руска певица, модел, актриса и телевизионна личност) признава, че от няколко години практикува аюрведично хранене, което напълно изключва животинските продукти. Певицата уверява, че именно това й осигурява прилив на сила всеки ден и помага да остане в отлична физическа форма. Фаворит в правилното хранене на Сати е зелената елда.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати