Хранене по лунен календар – събота – 20.06.20
Хранене в 29-ия лунен ден
В последния ден от лунния месец са недопустими всякакви хранителни пиршества. Почти цялата храна, която ядем днес, ще бъде в наш ущърб.
Идеалният вариант за този ден би бил гладуване. Дайте почивка на храносмилателната си система, като не я запълвате с храна. Това ще ви помогне да изчистите тялото, да започнете да се чувствате много по-добре.
Ако не можете да си позволите да гладувате, старайте се да облекчите диетата си. Необходимо е да се въздържате от употреба на месо и прием на голямо количество храна. Подходящо е да включите традиционните зеленчукови ястия, млечна храна, хляб, зърнени храни.
Изключете месо, мазно и пържено, тестени изделия, алкохол. Опитайте се да ядете повече салати. Ако не можете без месо, по-добре използвайте малко количество риба или морски дарове. Ястията трябва да бъдат печени, варени или задушени.
Препоръчва се да се яде бавно и да се кажат молитви преди ядене. Добре е да се яде в мълчание и съзнателно. Нищо лошо не трябва да се говори на масата.
Жива храна на деня Босилек – подобрява циркулацията на кръвта, има противогъбично и бактерицидно действие; лекува очни заболявания, укрепва венците, почиства камъните в бъбреците.
Днешното предложение:
ОРИЗ С ЯБЪЛКИ НА ФУРНА
Продукти: 300 г ориз, 125 г прясно масло, 250 мл прясно мляко, 2 яйца, 400 г ябълки, 100 г захар, сол и канела на вкус.
Приготвяне: Маслото се разтопява и в него се изсипва измитият ориз, разбърква се, докато добие стъклен вид, залива се с малко гореща вода, посолява се и се вари до полунабъбване.
В тавичка, намазана с олио, се разстила 1/2 от ориза. Върху него се поставя плънка от настърганите ябълки, захарта и канелата и се покрива с другата половина от ориза. Залива се със смес от разбитите яйца и прясното мляко и се пече във фурна до порозовяване.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--sabota--200620/
Коментари (0)
Добави коментар