Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 20.06.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 20.06.20

Хранене по лунен календар – събота – 20.06.20 - Tribune.bg
Снимка:

Хранене в 29-ия лунен ден

В последния ден от лунния месец са недопустими всякакви хранителни пиршества. Почти цялата храна, която ядем днес, ще бъде в наш ущърб.

Идеалният вариант за този ден би бил гладуване. Дайте почивка на храносмилателната си система, като не я запълвате с храна. Това ще ви помогне да изчистите тялото, да започнете да се чувствате много по-добре. 

Ако не можете да си позволите да гладувате, старайте се да облекчите диетата си.  Необходимо е да се въздържате от употреба на месо и прием на голямо количество храна. Подходящо е да включите традиционните зеленчукови ястия, млечна храна, хляб, зърнени храни.

Изключете месо, мазно и пържено, тестени изделия, алкохол. Опитайте се да ядете повече салати. Ако не можете без месо, по-добре използвайте малко количество риба или морски дарове. Ястията трябва да бъдат печени, варени или задушени. 

Препоръчва се да се яде бавно и да се кажат молитви преди ядене. Добре е да се яде в мълчание и съзнателно. Нищо лошо не трябва да се говори на масата.

Жива храна на деня Босилек – подобрява циркулацията на кръвта, има противогъбично и бактерицидно действие; лекува очни заболявания, укрепва венците, почиства камъните в бъбреците.

 

Днешното предложение:

ОРИЗ С ЯБЪЛКИ НА ФУРНА

Продукти: 300 г ориз, 125 г прясно масло, 250 мл прясно мляко, 2 яйца, 400 г ябълки, 100 г захар, сол и канела на вкус.    

Приготвяне: Маслото се разтопява и в него се изсипва измитият ориз, разбърква се, докато добие стъклен вид, залива се с малко гореща вода, посолява се и се вари до полунабъбване.

В тавичка, намазана с олио, се разстила  1/2  от ориза. Върху него се поставя плънка от настърганите ябълки, захарта и канелата и се покрива с другата половина от ориза. Залива се със смес от разбитите яйца и прясното мляко и се пече във фурна до порозовяване.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети