Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 20.07.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 20.07.19

Хранене по лунен календар – събота – 20.07.19 - Tribune.bg
Снимка:

Събота е под влиянието на строгия Сатурн, планетата на ограничението. Във връзка с това е важно да не се преяжда, необходимо е да има умереност и въздържание – в работата и в храненето. Препоръчва се храна, която е богата на калций и фосфор - син патлажан, кестени, лешници, черупкови плодове, зрял боб, шарен боб, черна ряпа, кафе, какао, грудкови растения, маслини, боровинки, шипки, ечемик, гъби, тиква, спанак, зеле, краставица, орехи, ядки, яйца, сини сливи, градински ягоди, черна боровинка, извара и сирене. Лукът е полезен, но с чесъна да не се прекалява. Може да се включат и сладки блюда, но да не се злоупотребява и с тях. Да се избягва остра храна, мазнини, сурово-пушени и консервирани храни. Да се внимава и с алкохола, особено силните напитки.

Примерно меню:

Закуска: сурови настъргани моркови, 50 г сирене или овче сирене

Обяд: телешко с ниско съдържание на мазнини 300 г (или пиле 500 г, или пуйка 500 г, черен дроб 200 г). Можете да печете, да запържете с малко количество мазнина или да сготвите. Задушено зеле, зеленчукова салата.

Обяд: ябълка или други плодове, с изключение на банани или грозде

Вечеря: 400 грама тиквички (патладжани, всяко зеле и т.н.) Задушете с 2-3 домата. Палачинки (2 малки), печени без добавяне на бакпулвер или дрожди.

Днешното предложение:

МЕДАЛЬОНИ С ГЪБИ

Продукти: 500 г филе (телешко или свинско), 40 г брашно, 50 г бяло вино, 300 г гъби, 2 филии хляб, черен пипер, мащерка (по желание), сол, 125 г масло, 750 г топли гарнитури (пържени картофи, задушени зеленчуци и други)

Приготвяне: Медальоните се приготвят от тънката част на филето. Парчетата месо се режат с дебелина 1,5-2 см и леко се очукват, посоляват се, овалват се в брашно (или царевично нишесте) и се изпържват. Към мазнината се прибавят сотираните гъби, нарязани на филийки, виното, мащерката и сухия бульон. Хляба се нарязва и се изпържва. Медальоните се нареждат върху кръглите изпържени канапета, поръсват се с черен пипер и се поливат с гъбите и соса.
Медальоните могат да се мариноват предварително като се поливат с 1 ч.ч вино и ½ ч.ч. прясно мляко и се оставят едно денонощие в хладилника.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети