Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 21.08.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 21.08.2021

Снимка:

На тринадесетия лунен ден (до 20:15 часа) е допустимо малко пиршество. През този период, при липса на противопоказания, ще бъде дори полезно леко да натоварите тялото си. Може да опитате нови храни днес. Това е благоприятен ден за всякакви кулинарни експерименти, приготвяне на нови ястия и промяна на диетата. Гастрономическото разнообразие днес няма да навреди на хора, които нямат здравословни проблеми. 

През втората половина на деня ще бъде добре да организирате моно диета: основните ястия трябва да се приготвят от един продукт, например риба или месо. Всякакви продукти от морето се усвояват добре - водорасли, миди, калмари, скариди, морски риби. Препоръчително е да добавяте морска сол към ястията. 

Също така е благоприятен ден за отслабване. Каши и пълнозърнести продукти се усвояват лесно. Черен и ръжен хляб, особено домашен хляб, ще бъдат полезни. Не се допуска преяждане, тъй като всеки излишък може да доведе до наддаване на тегло. 

Днешното предложение:

ПИЛЕ СЪС СОС МАЙОНЕЗА И КИСЕЛО МЛЯКО

Продукти: 170 г пилешко месо, ½ яйце, 50 мл олио, 100 г кисело мляко, горчица, лимон, сол

Приготвяне: Уврялото пиле се нарязва на порции и се посолява.

Приготвя се сос майонеза, който се разрежда с две части разбъркано кисело мляко. Опитва се на сол и киселина.

Свареното пиле се поднася залято със соса. Сервира се през горещите дни.

Любопитно: „Пийте чиста вода, когато имате възможност, без да чакате да ожаднеете. Това е първото лекарство. Където и да ме водеше съдбата, търсех кладенец, извор. Не пийте сладка, солена и минерална вода от бутилки. Първата разяжда черния дроб, втората – втърдява съдовете.“

Андрей Ворон  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още