Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 21.11.2020

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 21.11.2020

Снимка:

До 13:00 часа изключете от менюто си пилешко месо и яйца, както и продукти с тяхното използване (спагети, макарони и други). 

Осми лунен ден (след 13:00 часа) не е най-подходящият за угощение. Опитайте се да проявите воля и да се въздържате от преяждане по всяко време на деня. Силно вредно е да зареждате тялото си със „сложна“ храна днес: мазна, пържена и сладка. Избягвайте заведенията за бързо хранене. Подобно хранене винаги не е полезно за организма, а днес негативният му ефект върху органите се увеличава многократно.

Препоръчва се да гладувате, ако е възможно. Но ако това е изключително трудно за вас, тогава просто се опитайте да се уверите, че лъвският дял от вашата диета е от зеленчуци и плодове.

Ден на трансформацията и обновлението, ден на изчистването на душата и тялото. В този период може да се гладува, да се проведат изчистващи процедури, изчистване на стомаха и червата.

Жива храна на деня – зелена елда. Елдата, наричана още гречка, значително подобрява работата на стомашно-чревния тракт и засилва метаболизма без да натоварва храносмилателната система. Богата на витамини от група В, антиоксиданти, ензими. Това е най-екологичният продукт, без химикали и ГМО.

 

Днешното предложение:

СУФЛЕ ОТ ТИКВИЧКИ

Продукти: 2 тиквички, 1 с.л. краве масло, 1 жълтък, 1 с.л. галета, 2 с.л. прясно мляко, парче настърган кашкавал, черен пипер, сол, магданоз, галета за поръсване.

Приготвяне: Нарежете на едро тиквичките и ги пуснете във вряща подсолена вода за няколко минути, за да поомекнат.

Пасирайте ги с миксер и ги задушете в маслото.

Добавете галетата, част от кашкавала, жълтъка, горещото мляко и накълцан магданоз.

Овкусете със сол и черен пипер и прехвърлете сместа в намаслен и поръсен с галета огнеупорен съд.

Сложете ястието в предварително загрята фурна и малко преди да го извадите, поръсете с останалия кашкавал.                                                                                                                                              


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още