Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 22.01.2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 22.01.2022

Хранене по лунен календар – събота – 22.01.2022 - Tribune.bg
Снимка:

В  20 лунен ден силно се препоръчва да не преяждате, да не натоварвате тялото си с тежки продукти, но и да се гладува не трябва.  Преобладават леките енергии, които ни дават много енергия и жизненост. Когато преяждаме, запушваме енергийните канали на тялото, ставаме неспособни да възприемаме фините енергии. 

Не яжте повече, отколкото е необходимо. Храносмилателната ни система не преминава през най-доброто време, затова е силно препоръчително да избягвате вредни храни (мазни и пържени). Да се избягва тестени изделия и сладко.

Добре е (но не е задължително) да се откажете от месо и месни изделия и храненето да е основно от растителен произход, бобови храни, семки, орехи, млечни продукти. За да подобрим храносмилането, се нуждаем от въглехидрати. Фибрите са много полезни, така че яжте достатъчно зеленчуци. Добре е да включите в менюто си слънчогледови и тиквени семки.

Ако досега не сте правили очистителни процедури и не сте гладували, днес можете да го направите за първи път, ако решите.

ЯЙЦА БЪРКАНИ С ЛУК

Продукти: 3-4 лъжици олио, връзка зелен лук, 1 глава стар лук, магданоз, черен пипер, сол.

Приготвяне: В мазнината се запържва пресния лук, нарязан на ситно и стария лук, нарязан на филии. Когато поомекне, счупват се необходимия брой яйца, разбърква се леко и се поръсва със ситно нарязания магданоз. Овкусява се.

Вместо с лук, ястието може да се приготви с грах (сварен или от консерва), с гъби (предварително задушени), моркови (предварително сварени), с домати.

 

Любопитно: В интервю Джулия Робъртс споделя, че обожава бисквитки с шоколадов чипс, но също така и макарони и спагети и често си ги хапва на обяд вместо салата и пиле на скара. За вечеря предпочита дива сьомга, кафяв ориз, авокадо и вино. Пие много вода, за да бъде хидратирана.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети