Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 22.05.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 22.05.2021

Хранене по лунен календар – събота – 22.05.2021 - Tribune.bg
Снимка:

До 15:51 часа - В идеалния случай може да се гладува, тъй като в 11 лунен ден става пречистване на организма, доколкото през човек преминава мощен енергиен поток.

След 15:51 часа - 12 лунен ден също не е ден за отдаване на излишества. Луната оказва много негативно влияние върху всички процеси в тялото, които са далеч от естествения баланс. Например, ако преядете, вероятно ще страдате от тежест и киселини в стомаха и дори са възможни болки. 

Затова много добре ще е да се направи ден за гладуване или ако не можете да гладувате, да се ядат моно продукти. Например, яжте само плодове и зеленчуци днес, но да не се смесват на едно ядене. Един вегетариански ден ще подобри значително състоянието ви, ще намали тежестта върху тялото, ще подобри функционирането на органите.

Не прекалявайте с боб, яйца, риба, млечни продукти, орехи, ядки. Ако не можете да се откажете от месото, то нека поне да е варено или печено, да е по-постно и да не е мазно.

 

Днешното предложение:

ГЪБИ С ОРИЗ

Продукти: 1 буркан (420 г) стерилизирани гъби, 4 к.ч. ориз, 1 глава кромид лук, 125 г краве масло, копър, черен пипер и сол на вкус.

Приготвяне: Ситно нарязаният лук се задушава в маслото и 1 супена лъжица вода до омекване.

Прибавят се и нарязаните гъби, задушават се няколко минути, след което се заливат с течността от консервата и гореща вода (общо 4 чаени чаши) и се кипват.

Прибавя се и почистеният и измит ориз. Ястието се посолява и се оставя да ври на тих огън или се пече при умерена температура, докато оризът набъбне и поеме течността.

Поднася се поръсено с дребно нарязания копър и черен пипер.

 

Любопитно: Има легенда, която обяснява как оризът е стигнал до земята. Оризът се считал за храна на боговете и само веднъж човек успял да опита това ястие. Обаче на мъжът не му било позволено да вземе зърната ориз със себе си и бил изпратен на земята без тях. Така че никой друг повече не би узнал вкуса на ориза, но петите на този човек били груби, напукани - в тях залепнали няколко бели зърна. С любов и специални грижи човекът започва да отглежда тези зърна и постепенно оризът става достъпен за всички.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети