Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 23 април 2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 23 април 2022

Хранене по лунен календар – събота – 23 април 2022 - Tribune.bg
Снимка:

Равновесие на душата може да постигнете само при равновесие на енергията, което е възможно само при правилно хранене.

Намаляващата Луна освобождава всички шлаки, отмива, отпуска, призовава към активност и енергия. През това време можете да ядете повече, без да напълнявате.

При Луна във Водолей – животинските и растителни мазнини се усвояват добре.

22 лунен ден е свързан с натрупване на енергия в организма, затова днес не трябва да се гладува и да се пости. Гладуването или очистителните практики в 22 лунен ден строго са забранени. Това може да даде точно обратният резултат.

Добре е да се хапва задоволително, употребявайки разнообразна растителна храна. Може също така да се използват яйца, риба, тестени изделия, млечни продукти.

Добре е да се консумират задушени зеленчуци и печени плодове, да се пият плодови сокове.

Днес спокойно можете да си хапнете пай, торта, сладки кифлички, сладкиши и други подобни вкусотии. Единственото предупреждение е да употребявате продукти с по-малко добавени изкуствени съставки. За предпочитане са естествените подсладители – мед, плодове, фурми.

ОРИЗ С ЯБЪЛКИ НА ФУРНА

Продукти: 250 г ориз, 350 г ябълки, 100 г краве масло, 200 мл прясно мляко, 2 яйца, 80 г захар, щипка сол и канела на вкус.

Приготвяне: Маслото се разтопява и в него се изсипва измития ориз, разбърква се, докато добие стъклен вид, залива се с малко гореща вода, посолява се и се вари до полунабъбване.

В тавичка, намазана с масло, се разстила ½ от ориза. Върху него се поставя плънка от настърганите ябълки, захарта и канелата и се покрива с втората половина от ориза.

Залива се със смес от разбитите яйца и прясното мляко и се пече във фурна до порозовяване.

 

Любопитно: Родината на ориза е територията на съвременния Виетнам и Тайланд. Именно там се появява първият център за отглеждане на тази култура преди 9 хиляди години и оттам оризът се разпространява по целия свят: първо в Индия, Китай, Малайзия и Индонезия, по-късно в Япония, Средиземноморието, Америка и накрая в Русия.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети