Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 23 април 2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 23 април 2022

Хранене по лунен календар – събота – 23 април 2022 - Tribune.bg
Снимка:

Равновесие на душата може да постигнете само при равновесие на енергията, което е възможно само при правилно хранене.

Намаляващата Луна освобождава всички шлаки, отмива, отпуска, призовава към активност и енергия. През това време можете да ядете повече, без да напълнявате.

При Луна във Водолей – животинските и растителни мазнини се усвояват добре.

22 лунен ден е свързан с натрупване на енергия в организма, затова днес не трябва да се гладува и да се пости. Гладуването или очистителните практики в 22 лунен ден строго са забранени. Това може да даде точно обратният резултат.

Добре е да се хапва задоволително, употребявайки разнообразна растителна храна. Може също така да се използват яйца, риба, тестени изделия, млечни продукти.

Добре е да се консумират задушени зеленчуци и печени плодове, да се пият плодови сокове.

Днес спокойно можете да си хапнете пай, торта, сладки кифлички, сладкиши и други подобни вкусотии. Единственото предупреждение е да употребявате продукти с по-малко добавени изкуствени съставки. За предпочитане са естествените подсладители – мед, плодове, фурми.

ОРИЗ С ЯБЪЛКИ НА ФУРНА

Продукти: 250 г ориз, 350 г ябълки, 100 г краве масло, 200 мл прясно мляко, 2 яйца, 80 г захар, щипка сол и канела на вкус.

Приготвяне: Маслото се разтопява и в него се изсипва измития ориз, разбърква се, докато добие стъклен вид, залива се с малко гореща вода, посолява се и се вари до полунабъбване.

В тавичка, намазана с масло, се разстила ½ от ориза. Върху него се поставя плънка от настърганите ябълки, захарта и канелата и се покрива с втората половина от ориза.

Залива се със смес от разбитите яйца и прясното мляко и се пече във фурна до порозовяване.

 

Любопитно: Родината на ориза е територията на съвременния Виетнам и Тайланд. Именно там се появява първият център за отглеждане на тази култура преди 9 хиляди години и оттам оризът се разпространява по целия свят: първо в Индия, Китай, Малайзия и Индонезия, по-късно в Япония, Средиземноморието, Америка и накрая в Русия.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

Tribune.bg иска съгласието Ви за използване на информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме как го използвате и за маркетингови цели.

Персонализирана реклама и съдържание, преброяване на посещения и източници на трафик

Съхраняване на и/или достъп до информация на устройство

Политика за поверителност Бисквитки

Вашите настройки за поверителност

Ние и нашите партньори използваме информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим Вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме начина, по който го използвате, и за маркетингови цели. Защото уважаваме Вашето право на лична сигурност, можете да изберете да не позволите някои видове бисквитки. Обаче, блокирането на някои видове бисквитки може да влоши Вашето изживяване на сайта и услугите, които можем да предложим. В някои случаи данните, получени от бисквитки, се споделят с трети страни за анализ или маркетингови цели. Можете да използвате своето право да откажете от тази споделена информация по всяко време, като деактивирате бисквитките.

Политика за поверителност Бисквитки

Управление на предпочитанията за съгласие

Задължителни

Тези бисквитки и скриптове са необходими за функциониране на уебсайта и не могат да бъдат изключени. Обикновено те се задават само в отговор на действия, правени от вас, които отнасят до заявка за услуги, като задаване на настройките за поверителност, влизане или попълване на формуляри. Можете да зададете браузъра си да блокира или да ви извести за тези бисквитки, но част от сайта няма да работи. Тези бисквитки не съхраняват никакви лично идентифицируващи данни.

Винаги ВКЛ

Аналитични

Тези бисквитки и скриптове ни позволяват да преброяваме посещения и източници на трафик, така че да измерим и подобрим производителността на нашия сайт. Те ни помагат да знаем кои страници са най- и най-непопулярни и да видим как посетителите се движат по сайта. Всичка информация, която тези бисквитки събират, е кумулативна и неидентифицируема. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, няма да знаем, кога сте посетили нашия сайт.

Маркетинг

Тези бисквитки и скриптове могат да бъдат зададени чрез нашия сайт от нашите рекламни партньори. Те могат да бъдат използвани от тези компании за построяване на профил на вашите интереси и показване на съответни реклами на други сайтове. Те не съхраняват директна лична информация, но са базирани на уникално идентифициране на вашия браузър и интернет устройство. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, ще имате по-малко целенасочена реклама.