Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 23.01.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 23.01.2021

Хранене по лунен календар – събота – 23.01.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Днес не е ден за отдаване на излишества. Луната оказва много негативно влияние върху всички процеси в тялото, които са далеч от естествения баланс. Например, ако преядете, вероятно ще страдате на следващия ден от тежест и дори са възможни болки в стомаха.                    

Отдайте предпочитание на леката и здравословна храна. Още по-добре ще ви се отрази, ако погладувате малко (особено първата половина на деня).  Можете да предприемете сокова терапия. Много е полезно да използвате сокове, особено гроздов сок (с изключение на ябълков).

Ако пък не можете да гладувате цял ден, то поне намалете до минимум количеството на нездравословна и вредна храна. Необходимо е да се въздържате от груби храни. Напълно премахнете алкохола и никотина. 

Правилното хранене в 12 лунен ден включва семена, ядки, зеленчуци и плодове (с изключение на ябълки).  Но е по-добре да се въздържате от ядене на месо, риба, яйца и прием на алкохол. За тези, които не могат да стоят гладни е:

 

Днешното предложение:

КИСЕЛО ЗЕЛЕ С ОРИЗ НА ФУРНА

Продукти: 1 малка кисела зелка, 2 стръка праз, 1 с.л. доматено пюре, 1 ч л. червен пипер,1/2 чаша ориз, 1 чаша гореща вода, 1 чаша зелев сок, кимион (или черен пипер), 2-3 с.л. олио.

Приготвяне: Зелката се нарязва на много дребно, изстисква се сокът и се слага в тенджера на умерен огън да се задушава и омеква.

Отделно се запържва нарязаният праз, прибавя се оризът да се позапържи, червеният пипер, налива се 1 чаша гореща вода и след като поври малко със зелето, се залива с 1 чаша зелев сок, 2-3 с.л. олио и се оставя да ври на слаб огън.

По желание може да се запече на фурна.

 

„Днес повече от 95% от всички хронични заболявания се причиняват от избора на храна, токсични хранителни съставки, хранителни дефицити и липса на физически упражнения." – Майк Адамс   


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети