Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 23.10.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 23.10.2021

Снимка:

Седемнадесети лунен ден няма строги диетични ограничения. Нашето тяло в този период е в състояние на повишена активност, всички процеси в него протичат ускорено. Следователно в разумни дози храната няма да ни навреди. 

Днес може да си позволите добре да си похапнете. Можете да сготвите любимите си ястия, да пиете бяло и червено сухо вино, бира, но без друг твърд алкохол.

Тъй като този период е чудесен за общуване и веселие, би било хубаво, ако поканите приятели на гости. Добрата храна и добрата компания - това е формулата за добро настроение и самочувствие в този ден!

Луната е в знак Близнаци

Основният цвят на Близнаците се счита за  жълтия, а контрастни са синият и червеният.
Най-полезни са жълтите продукти, когато Луната преминава през знаците Близнаци, Везни и Водолей, особено за черния дроб и жлъчния мехур, но и за стомаха и далака. Това спомага за образуване на стомашния сок. Знак Близнаци не е пряко свързан с черния дроб и далака, но поддържа тази област поради влиянието на жълтото. По това време жълтият цвят укрепва нервната система и подпомага дейността на жлезите, засилва мисловните процеси.

Жълти продукти: лимон, ананас, праскови, кайсии, жълт пипер, жълти ябълки, царевица, тиквичка, зряло сирене, мед, яйчен жълтък (не повече от два на ден), горчица, куркума, вода с мед.

 

Днешното предложение:

АПЕТИТНА ПИЛЕШКА СУПА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ

Продукти: 1 пиле, 150 г червени пиперки, 1-2 моркова, 1 глава лук, 3-4 картофа, 1 с.л. препечено брашно, 60 г масло, 1/2 ч.ч. сметана, лимонов сок, резен целина, магданоз, сол, черен пипер.

Приготвяне: Пилето се сварява в подсолена вода, след което се изважда и обезкостява, а месото се нарязва на парченца.

Зеленчуците се настъргват на едро ренде и се слагат да се варят в пилешкия бульон. След като омекнат, се прибавя месото и брашното, размито в малко вода.

Супата се вари, докато се посгъсти. Сваля се от котлона и се застройва със сметаната, разтопеното масло и лимоновия сок на вкус. Поръсва се нарязан магданоз.

По желание може да се добави и малко фиде.

 

„В яденето е всичкото ви нещастие. Ако хората знаеха как да гладуват, щяха да благуват.“  Учителят Петър Дънов               


Топ новини

виж още

Актуална тема