Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 24.04.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 24.04.2021

Хранене по лунен календар – събота – 24.04.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Великденският пост продължава от 14 март до 2 май. Постът e период на въздържане от определени храни според религиозните традиции. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Само в някои дни се разрешава риба.

За тези, които не спазват пости

До 17:00 часа е влиянието на 13 лунен ден

За закуска се препоръчват храни, съдържащи много въглехидрати. Това може да са различни зърнени храни, сокове, конфитюри, сладкиши. Особено е благоприятно да ядете кръгла храна - опечете кръгъл хляб, палачинки, кръгли бисквитки, чийзкейк, пайове.

Добре е да се яде жива храна – плодове и зеленчуци. Храната на деня е репички.

След 17:00 часа започва 14 лунен ден

Добре е да се яде малко и малко течности да се пият. Не трябва да се ядат горчиви или много сладки храни. Може да се ядат бадеми, най-добре печени, червен грейпфрут.

 

Днешното предложение:

СЛАДКИ ХЛЕБЧЕТА С ИЗВАРА

Продукти: 500 г брашно, 1/2 ч.ч. прясно мляко, 2 яйца, 100 г краве масло или маргарин, 150 г захар, 1/2 ч.л. сол, 250 г безсолна извара, 30-40 г мая за хляб, 2 с.л. коняк, настъргана лимонова кора или ванилия, 1 яйце за намазване, малко краве масло и пудра захар за украса.

Приготвяне: Маята се размива в топлото мляко, заедно с 1 ч.л. захар, смесва се с част от брашното и се оставя да бухне.

Останалото брашно се пресява, в средата се прави кладенче, където се слага закваската. Добавят се яйцата, разбити със захарта, омекналото масло, конякът, лимоновата кора и изварата. Замесва се гладко тесто и се оставя на топло да втаса.

След това се измесва повторно, разделя се на части и се оформят хлебчета. Нареждат се в намаслена тава на разстояние. На повърхността им се правят плитки диагонални разрези. Оставят се да бухнат малко. Намазват се с разбитото яйце и се пекат 25-30 минути в силна фурна.

Намазват се опечените хлебчета с разтопеното масло и се поръсват с пудра захар.

 

Любопитно: Пресяването на брашното се прави с цел отстраняване на попадналите в него частици и обогатяването му с кислород. Така то втасва по-лесно. В брашното при замесването се добавя захар, тъй като е известно, че тя оптимизира качеството на тестото. Захарта е необходима за нормалната дейност на дрождите на маята.                                                                                                                                                                                     


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

Tribune.bg иска съгласието Ви за използване на информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме как го използвате и за маркетингови цели.

Персонализирана реклама и съдържание, преброяване на посещения и източници на трафик

Съхраняване на и/или достъп до информация на устройство

Политика за поверителност Бисквитки

Вашите настройки за поверителност

Ние и нашите партньори използваме информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим Вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме начина, по който го използвате, и за маркетингови цели. Защото уважаваме Вашето право на лична сигурност, можете да изберете да не позволите някои видове бисквитки. Обаче, блокирането на някои видове бисквитки може да влоши Вашето изживяване на сайта и услугите, които можем да предложим. В някои случаи данните, получени от бисквитки, се споделят с трети страни за анализ или маркетингови цели. Можете да използвате своето право да откажете от тази споделена информация по всяко време, като деактивирате бисквитките.

Политика за поверителност Бисквитки

Управление на предпочитанията за съгласие

Задължителни

Тези бисквитки и скриптове са необходими за функциониране на уебсайта и не могат да бъдат изключени. Обикновено те се задават само в отговор на действия, правени от вас, които отнасят до заявка за услуги, като задаване на настройките за поверителност, влизане или попълване на формуляри. Можете да зададете браузъра си да блокира или да ви извести за тези бисквитки, но част от сайта няма да работи. Тези бисквитки не съхраняват никакви лично идентифицируващи данни.

Винаги ВКЛ

Аналитични

Тези бисквитки и скриптове ни позволяват да преброяваме посещения и източници на трафик, така че да измерим и подобрим производителността на нашия сайт. Те ни помагат да знаем кои страници са най- и най-непопулярни и да видим как посетителите се движат по сайта. Всичка информация, която тези бисквитки събират, е кумулативна и неидентифицируема. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, няма да знаем, кога сте посетили нашия сайт.

Маркетинг

Тези бисквитки и скриптове могат да бъдат зададени чрез нашия сайт от нашите рекламни партньори. Те могат да бъдат използвани от тези компании за построяване на профил на вашите интереси и показване на съответни реклами на други сайтове. Те не съхраняват директна лична информация, но са базирани на уникално идентифициране на вашия браузър и интернет устройство. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, ще имате по-малко целенасочена реклама.