Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 24.04.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 24.04.2021

Хранене по лунен календар – събота – 24.04.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Великденският пост продължава от 14 март до 2 май. Постът e период на въздържане от определени храни според религиозните традиции. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Само в някои дни се разрешава риба.

За тези, които не спазват пости

До 17:00 часа е влиянието на 13 лунен ден

За закуска се препоръчват храни, съдържащи много въглехидрати. Това може да са различни зърнени храни, сокове, конфитюри, сладкиши. Особено е благоприятно да ядете кръгла храна - опечете кръгъл хляб, палачинки, кръгли бисквитки, чийзкейк, пайове.

Добре е да се яде жива храна – плодове и зеленчуци. Храната на деня е репички.

След 17:00 часа започва 14 лунен ден

Добре е да се яде малко и малко течности да се пият. Не трябва да се ядат горчиви или много сладки храни. Може да се ядат бадеми, най-добре печени, червен грейпфрут.

 

Днешното предложение:

СЛАДКИ ХЛЕБЧЕТА С ИЗВАРА

Продукти: 500 г брашно, 1/2 ч.ч. прясно мляко, 2 яйца, 100 г краве масло или маргарин, 150 г захар, 1/2 ч.л. сол, 250 г безсолна извара, 30-40 г мая за хляб, 2 с.л. коняк, настъргана лимонова кора или ванилия, 1 яйце за намазване, малко краве масло и пудра захар за украса.

Приготвяне: Маята се размива в топлото мляко, заедно с 1 ч.л. захар, смесва се с част от брашното и се оставя да бухне.

Останалото брашно се пресява, в средата се прави кладенче, където се слага закваската. Добавят се яйцата, разбити със захарта, омекналото масло, конякът, лимоновата кора и изварата. Замесва се гладко тесто и се оставя на топло да втаса.

След това се измесва повторно, разделя се на части и се оформят хлебчета. Нареждат се в намаслена тава на разстояние. На повърхността им се правят плитки диагонални разрези. Оставят се да бухнат малко. Намазват се с разбитото яйце и се пекат 25-30 минути в силна фурна.

Намазват се опечените хлебчета с разтопеното масло и се поръсват с пудра захар.

 

Любопитно: Пресяването на брашното се прави с цел отстраняване на попадналите в него частици и обогатяването му с кислород. Така то втасва по-лесно. В брашното при замесването се добавя захар, тъй като е известно, че тя оптимизира качеството на тестото. Захарта е необходима за нормалната дейност на дрождите на маята.                                                                                                                                                                                     


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети