Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 24.07.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 24.07.2021

Снимка:

Петнадесетият ден от лунния месец е неблагоприятно време за всякакво пируване! Забравете за преяждането, за това да се поглезите с вкусна и особено нездравословна храна. 

Ограничете приема на храна до максимум! Всички органи на нашето тяло ще работят до предела на възможностите си, а претоварването им със сложни продукти категорично не се препоръчва. Можете да се сдобиете с неприятни заболявания или да получите рецидив на хроничните. Избягвайте да консумирате мазно, пържено, сладко, солено, намалете до минимум количеството консумирана храна от животински произход. 

Би било идеално да организирате ден само за зеленчуци или плодове.  Да се избягват ябълки, чесън, зеле, яйца. Позволени са червен пипер, червена боровинка, червена калина, коприва и домашно приготвени конфитюри.

Още по-добре е да се направи гладуване. Освобождавайки органите си от хранителен товар в този ден, вие им предоставяте възможност да се възстановят и очистят.

 

Днешното предложение:

ЦЕЛИНА С ОРИЗ И ДОМАТИ НА ФУРНА

Продукти за 5 порции: 1,500 кг целина, 60 мл растително масло, 80 г прясно масло, лук, 300 г домати, 200 г ориз, копър, сол на вкус

Приготвяне:  Обелената и нарязана целина на кубчета и нарязаният на дребно лук се задушават в растителното масло до полуомекване.

Прибавят се нарязаните на кубчета домати, измитият ориз, прясното масло, солта и копъра. Сместа се изсипва в тавичка, залива се с три чаени чаши гореща вода и се пече до готовност.

 

Правилото на чинията

„Правилото на чинията“ е добър инструмент за съставяне на порция от основното ястие за обяд или вечеря. Следвайки „правилото за чиният“, можете да сте сигурни, че съотношението на различните продукти в ястието ще бъде правилно. Не забравяйте също така да се уверите, че в чинията има поне пет цвята храна.

Правило на чинията:

- в половината чиния трябва да са различни салати или студено обработени зеленчуци;

- около една четвърт от чинията може да бъде основна храна като риба, птици или месо;

- останалата четвърт запълнете с гарнитура като ориз, картофи, елда, макарони и т.н.                                               


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още