Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 24.08.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 24.08.19

Хранене по лунен календар – събота – 24.08.19 - Tribune.bg
Снимка:

Днес сме под влияние на 24 лунен ден

Двадесет и четвъртият лунен ден е енергийно силен и активен ден, който изисква преобразования и обновление, затова се препоръчва храна, богата на белтъчини – млечни продукти, месо, риба, бобови храни.

Белтъчините ни карат да се чувстваме сити с по-малко количество храна, тъй като силно потискат т.нар. хормон на глада, който се изработва в стомаха и тънкото черво и въздейства върху мозъка, предизвиквайки усещането за глад.

Гладуването е строго забранено, но и не трябва да претоварвате стомаха си.

Желателно е да се пият билкови отвари, чай от лайка, зелен чай, но не повече от нормалното.

Можете да консумирате малко сухо вино, но само в умерени количества. Да не се превишава нормата.

Днешното предложение:

ЗЕЛЕН ФАСУЛ С МАСЛО И КАШКАВАЛ

Продукти: 1 кг зелен фасул (или грах), 4-5 с.л. краве масло, 200 г кашкавал, майонеза (или кисело мляко), сол на вкус

Приготвяне: Фасулът се изчиства, измива, нарязва се по дължина и се сварява в подсолена вода. Отцежда се и се попарва с 4-5 лъжици масло. Изсипва се в чиния и се поръсва с настърган кашкавал. Ястието се поднася с майонеза или кисело мляко, може и подлучено с чесън.

КЕБАП ОТ СВИНСКО МЕСО С КИСЕЛО МЛЯКО

Продукти: 600-700 г обезкостено свинско месо, ½ кг кисело мляко, 1 к.ч. разтопено краве масло, 4 разбити яйца, сол, ½ ч.л. смлян черен пипер

Приготвяне: Нарязваме месото на малки хапки, които сваряваме в леко солена вода. В друга тенджера слагаме добре разбитото кисело мляко и като бъркаме непрекъснато, прибавяме последователно разтопеното краве масло, разбитите яйца, сол и черен пипер. Слагаме тенджерата на огъня и наливаме толкова от бульона, в който сме варили месото, колкото е необходимо да получим гъст сос. Соса варим на тих огън 5 минути, като бъркаме постоянно. След това прибавяме свареното и отцедено месо и продължаваме да разбъркваме, докато сосът заври. Сваляме съда от огъня.

При поднасянето поливаме всяка порция с по 1 ч.л. краве масло, запържено с малко червен пипер.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

Tribune.bg иска съгласието Ви за използване на информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме как го използвате и за маркетингови цели.

Персонализирана реклама и съдържание, преброяване на посещения и източници на трафик

Съхраняване на и/или достъп до информация на устройство

Политика за поверителност Бисквитки

Вашите настройки за поверителност

Ние и нашите партньори използваме информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим Вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме начина, по който го използвате, и за маркетингови цели. Защото уважаваме Вашето право на лична сигурност, можете да изберете да не позволите някои видове бисквитки. Обаче, блокирането на някои видове бисквитки може да влоши Вашето изживяване на сайта и услугите, които можем да предложим. В някои случаи данните, получени от бисквитки, се споделят с трети страни за анализ или маркетингови цели. Можете да използвате своето право да откажете от тази споделена информация по всяко време, като деактивирате бисквитките.

Политика за поверителност Бисквитки

Управление на предпочитанията за съгласие

Задължителни

Тези бисквитки и скриптове са необходими за функциониране на уебсайта и не могат да бъдат изключени. Обикновено те се задават само в отговор на действия, правени от вас, които отнасят до заявка за услуги, като задаване на настройките за поверителност, влизане или попълване на формуляри. Можете да зададете браузъра си да блокира или да ви извести за тези бисквитки, но част от сайта няма да работи. Тези бисквитки не съхраняват никакви лично идентифицируващи данни.

Винаги ВКЛ

Аналитични

Тези бисквитки и скриптове ни позволяват да преброяваме посещения и източници на трафик, така че да измерим и подобрим производителността на нашия сайт. Те ни помагат да знаем кои страници са най- и най-непопулярни и да видим как посетителите се движат по сайта. Всичка информация, която тези бисквитки събират, е кумулативна и неидентифицируема. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, няма да знаем, кога сте посетили нашия сайт.

Маркетинг

Тези бисквитки и скриптове могат да бъдат зададени чрез нашия сайт от нашите рекламни партньори. Те могат да бъдат използвани от тези компании за построяване на профил на вашите интереси и показване на съответни реклами на други сайтове. Те не съхраняват директна лична информация, но са базирани на уникално идентифициране на вашия браузър и интернет устройство. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, ще имате по-малко целенасочена реклама.