Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 24.08.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 24.08.19

Хранене по лунен календар – събота – 24.08.19 - Tribune.bg
Снимка:

Днес сме под влияние на 24 лунен ден

Двадесет и четвъртият лунен ден е енергийно силен и активен ден, който изисква преобразования и обновление, затова се препоръчва храна, богата на белтъчини – млечни продукти, месо, риба, бобови храни.

Белтъчините ни карат да се чувстваме сити с по-малко количество храна, тъй като силно потискат т.нар. хормон на глада, който се изработва в стомаха и тънкото черво и въздейства върху мозъка, предизвиквайки усещането за глад.

Гладуването е строго забранено, но и не трябва да претоварвате стомаха си.

Желателно е да се пият билкови отвари, чай от лайка, зелен чай, но не повече от нормалното.

Можете да консумирате малко сухо вино, но само в умерени количества. Да не се превишава нормата.

Днешното предложение:

ЗЕЛЕН ФАСУЛ С МАСЛО И КАШКАВАЛ

Продукти: 1 кг зелен фасул (или грах), 4-5 с.л. краве масло, 200 г кашкавал, майонеза (или кисело мляко), сол на вкус

Приготвяне: Фасулът се изчиства, измива, нарязва се по дължина и се сварява в подсолена вода. Отцежда се и се попарва с 4-5 лъжици масло. Изсипва се в чиния и се поръсва с настърган кашкавал. Ястието се поднася с майонеза или кисело мляко, може и подлучено с чесън.

КЕБАП ОТ СВИНСКО МЕСО С КИСЕЛО МЛЯКО

Продукти: 600-700 г обезкостено свинско месо, ½ кг кисело мляко, 1 к.ч. разтопено краве масло, 4 разбити яйца, сол, ½ ч.л. смлян черен пипер

Приготвяне: Нарязваме месото на малки хапки, които сваряваме в леко солена вода. В друга тенджера слагаме добре разбитото кисело мляко и като бъркаме непрекъснато, прибавяме последователно разтопеното краве масло, разбитите яйца, сол и черен пипер. Слагаме тенджерата на огъня и наливаме толкова от бульона, в който сме варили месото, колкото е необходимо да получим гъст сос. Соса варим на тих огън 5 минути, като бъркаме постоянно. След това прибавяме свареното и отцедено месо и продължаваме да разбъркваме, докато сосът заври. Сваляме съда от огъня.

При поднасянето поливаме всяка порция с по 1 ч.л. краве масло, запържено с малко червен пипер.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети