Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 25 юни 2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 25 юни 2022

Хранене по лунен календар – събота – 25 юни 2022 - Tribune.bg
Снимка:

В 26-ия лунен ден лунните енергии оказват силно въздействие върху нашите органи, ето защо идеалният вариант е да се гладува. Но ако това ви изглежда невъзможно, просто се опитайте да намалите количеството консумирана храна. 

Не трябва да се консумира месо.  Всяка храна може да се превърне в отрова. Необходимо е да се изключат всички пържени, много солени, мазни храни. Забравете за сладкиши, продукти от брашно, консервирани храни и полуфабрикати днес. Вашата диета трябва да бъде почти изцяло зеленчуци и плодове, и най-добрият вариант е да ги ядете в сурова, минимално обработена форма. Днес не бива нито да пиете, нито да пушите. 

Нашата храносмилателна система днес се нуждае от много внимателно отношение. Ако не спазвате минималните ограничения, ако не коригирате обичайната си диета според препоръките, рискувате да получите тежки обостряния на хронични заболявания, лечението, на които може да продължи дълго време.

Храна на деня е куркумата – действа противогъбично, понижава холестерола, нормализира дейността на черния дроб и жлъчката, спомага за гъвкавостта на ставите, добър ефект има изобщо върху костите, почиства енергийните канали, има свойството на антибиотик, предпазва от подуване. Съдържа много желязо, калций, йод, фосфор.

СУПА ОТ ТИКВИЧКИ

Продукти: 4–5 тиквички, 2 чаши прясно мляко, 1 кафена чашка грис, магданоз, 1 пълна чаена лъжичка прясно нетопено масло, крутони (или пържени хлебни кубчета), сол.

Приготвяне: Остъргваме тиквичките, измиваме ги, нарязваме на кубчета и слагаме да се варят в 3–4 чаши подсолена вода.

След като поврят тиквичките десетина минути, прибавяме млякото. При липса на мляко заместваме го с вода.

Щом възври наново супата, прибавяме постепенно гриса, като бъркаме непрестанно. Грисът може да се замени с две пълни супени лъжици брашно — размиваме и прибавяме към супата.

Досваряваме супата. Поднасяме я поръсена със ситно нарязан магданоз и крутоните. Когато правим супата с грис, пускаме 1 пълна чаена лъжичка прясно нетопено масло. 

Полезно: Ароматният чай от смес от смлян кардамон, смлян сух джинджифил и карафил помага при болки в стомаха и подобрява работата на червата.

Добавен в кафето кардамонът премахва неговата токсичност.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети