Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 25.01.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 25.01.20

Хранене по лунен календар – събота – 25.01.20 - Tribune.bg
Снимка:

Във 2 лунен ден е напълно приемливо да поканите близки приятели на гости и да се забавлявате. Най-подходящо е да организирате семейна вечеря. 

В този ден трябва да отдадете предпочитание на по-леките ястия, като изключите максимално от менюто месни, мазни, тестени храни, сладко. Много подходящи ще бъдат ястия от зеленчуци и риба, леки десерти и плодови салати.

Трябва да се избягва лакомията и безразборното ядене. Ако човек не обръща внимание на тези предупреждения, може да натрупа излишни вещества и шлаки в организма си. Добре се отразява монодиетата. Може да се ползват млечни продукти – сметана, извара, сирене.

Усещанията на тялото в този ден са като тест, който ни показва кое е полезно и кое е вредно за нас. Ако си представите хора или храна и ви се повдигне, значи са вредни и трябва да ги избягвате, поне през настоящият лунен месец.

 

Днешното предложение:

ПАНИРАНА РИБА С ГЪБИ И МАСЛИНИ

Продукти: 800 г рибно филе, 250 г гъби, 2 глави лук, 20-25 маслини, 4 домата, галета, лимонов сок, магданоз, черен пипер, сол, олио за пържене.    

Приготвяне: Рибеното филе се нарязва на парчета, които се поръсват с лимонов сок и се оставят да престоят 15-20 минути. След това се посоляват, поръсват се с черен пипер, овалват се в галета и се изпържват в сгорещено олио.

Изваждат се и се слагат в затоплена чиния за сервиране.

В същата мазнина се запържва едро нарязания лук. Прибавят се гъбите, нарязани на филийки и се задушават 5-6 минути.

След това се слагат почистените от костилките маслини. Ако е необходимо се добавят 1-2 лъжици вода и сместа се задушава още 10 минути.

Накрая се подправя с лимонов сок, черен пипер и сол.

Рибата се залива с този сос и се поднася с резенчета домати и нарязан магданоз.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати