Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 25.04.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 25.04.20

Хранене по лунен календар – събота – 25.04.20 - Tribune.bg
Снимка:

Не употребявайте продукт, който не сте яли досега, само тези, които са проверени и приемате добре

В четвърти лунен ден е добре да бъдете в пълно уединение или в кръга на най-близки хора. В този ден се препоръчва да се ограничат храната и напитките. Старайте се да съблюдавате умереност и още по-добре, ако си организирате разтоварващ ден. Да не се правят очистителни процедури.

Ако такива строги ограничения не са за вас, тогава поне не преяждайте, избягвайте мазна, пържена храна, бързото хранене (хамбургери и др.), прекомерни количества богата на въглехидрати храна. Допустимо е да се яде риба. Ако все пак консумирате месо, нека то да е сварено със зеленчуци. Не употребявайте продукт, който не сте яли досега, само тези, които са проверени и приемате добре.

През този период Луната оказва силно влияние върху всички процеси, свързани с храносмилането, затова „лошите“ храни могат да повлияят негативно на здравето. Но полезната и лека храна, особено плодове, зеленчуци (задушени или печени), салати, зърнени храни, храни, които съдържат много фибри, ще се отрази благоприятно на организма.

Чайовете със седативни билки - маточина, лайка, мента, корен от валериан са много полезни през този период.

Днешното предложение:

ОГРЕТЕН ОТ КОПРИВА

Продукти: 1 кг коприва, 2 с.л. брашно, 1 ч.ч. прясно мляко, 100 г сирене, 100 г кашкавал, 80 г масло, 1 глава лук, 2 яйца, черен пипер, сол.

Приготвяне: Нарязаният на ситно лук се задушава в половината масло. Прибавя се почистената, измита и нарязана на ситно коприва. Задушава се 10-15 минути. Прибавя се натрошеното сирене, сместа се разбърква и се изсипва в намазана с мазнина тавичка, и се поръсва с черен пипер.

Брашното се запържва леко в останалата мазнина и се разрежда със студеното мляко. Прибавят се разбитите яйца и щипка сол. Получената смес се изсипва върху копривата.

Ястието се поръсва с настърган кашкавал и се пече в умерена фурна до зачервяване.

Поднася се топло с кисело мляко.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати