Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 25.09.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 25.09.2021

Хранене по лунен календар – събота – 25.09.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В храната днес, както и всеки друг ден, е необходимо да се спазва мярка.

Здравословните храни, приготвени у дома, ще ви бъдат от полза. Старайте се да приготвяте храната си с ниско съдържание на мазнини и канцерогени. Намаляващата Луна е период на пречистване и обновяване на тялото. Днес всички ненужни вещества се отстраняват и храната се усвоява много бързо. 

Въпреки че денят се счита за благоприятен за хапване, в същото време лунните енергии оказват силно влияние върху вътрешните ни органи. Здравият човек може да не почувства нищо, но ако имате някакви хронични заболявания, тогава с неправилна и небалансирана диета те могат да се влошат и да ви причинят в най-добрия случай голям дискомфорт. Също така да бъдат внимателните хората, страдащи от диабет.

На този ден се препоръчва да се ограничи максимално количеството сол и черен пипер в храната. Също така избягвайте да се яде пушено месо, бекон, солена риба, топено сирене. Добре е да се ядат всякакви кръгли зеленчуци, както и всички видове зеле и нар, можете да пиете сок от нар и да се откажете от продълговатите (моркови, краставици). Откажете се от екзотичните плодове и даже соковете им. Пийте билкови отвари и чайове.

Основният продукт за деня са картофите. Могат да се ядат под всякаква форма. Може ако желаете да консумирате месо, риба и гъби, но щателно проверявайте качеството им.

За радост на всички, които обичат сладкото, днес можете да приемете въглехидрати. Поглезете се с любимите си десерти, но в разумни количества.

 

Днешното предложение:

БЪРКАНИ ЯЙЦА С ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА

Продукти: 10 яйца, 300 г пилешки дробчета, 100 г краве масло, магданоз, черен пипер, сол.

Приготвяне: Пилешките дробчета се измиват, попарват се за 2-3 минути в кипяща подсолена вода и се изваждат, нарязват се на парченца и се задушават в мазнината.

Прибавят се разбитите със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз яйца. Пържат се (за предпочитане в индивидуални съдчета), като разбъркват.

Поднасят се веднага след приготвянето с подходяща сезонна салата – картофена, зелена, доматена и др.)

 

Полезно: Кокошите яйца са една от най-пълноценните и завършени храни на планетата. Те съдържат всички хранителни вещества, от които се нуждае вашето тяло, за да поддържа жизненоважните си функции, като развитие и растеж. Богати на въглехидрати, минерали, витамини, на антиоксиданти, които влияят благотворно на очите и имунната система.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети