Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 25.12.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 25.12.2021

Хранене по лунен календар – събота – 25.12.2021 - Tribune.bg

На Коледа и Рождество Христово традиционната храна на празника е печена кокошка, свинско с праз, пастърма със зеле, кървавица, прясна наденица, кюфтета, сланина, печен дроб, зелеви сарми с месо, млечница, баница с месо, прясна питка, традиционни сладки с мед.

СВИНСКО С КИСЕЛО ЗЕЛЕ

Продукти: 700-800 г свинско месо, 1 голяма кисела зелка (или две по-малки), 2 глави лук, 2 чашки бяло вино, 4 с. л. свинска мас, 2 люти чушки, червен пипер, черен пипер, чубрица, сол.

Приготвяне: Месото се нарязва на парченца и се изпържва в маста.

Зелето се отцежда добре и се нарязва на тънки ивички. Прибавят се ситно нарязаният лук и червен пипер.

В дълбока тенджера се нареждат пласт зеле, после месото и отгоре втори пласт зеле. Поръсва се с черен пипер и чубрица, слагат се лютите чушки и се залива с мазнината от пърженото, виното и 2 ч. ч. гореща вода.

Ястието се покрива с капак и се задушава на умерен огън около 2 часа.

ПИЛЕ НА БУТИЛКА

Продукти: 1 пиле, 100 г масло, 3-4 с. л. олио, магданоз, червен пипер, черен пипер, сол.

Приготвяне: Намажете пилето с масло и със смес от сол, червен и черен пипер отвън и отвътре.

В бирена стъклена бутилка налейте 1 ч. ч. вода и олиото. Добавете нарязания на дребно магданоз. Нанижете пилето на бутилката и го поставете в тавата. Сипете 1 ч. ч. вода. Пече се на 200-250 градуса за около 40-50 минути. През 10-15 минути се обръща пилето, за да може да се изпече добре от всички страни.

ЛЕСНИ ПОРТОКАЛОВИ БИСКВИТИ

Продукти: 250 г брашно, 125 г масло, 125 г пудра захар, 2 жълтъка, 1 белтък, 1 ч. л. ром или коняк, настъргана портокалова кора, щипка сол.

Приготвяне: Брашното се пресява и в средата му се прави кладенче. Прибавят се солта, нарязаното на парченца масло, захарта, жълтъците, белтъкът, ромът и настърганата портокалова кора на вкус. Замесва се гладко тесто, което се разточва на кора с дебелина 0,5 см.

Изрязват се бисквити с различна форма, нареждат се в намаслена тава, намазват се с леко разбит жълтък и се пекат в умерена фурна.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

Tribune.bg иска съгласието Ви за използване на информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме как го използвате и за маркетингови цели.

Персонализирана реклама и съдържание, преброяване на посещения и източници на трафик

Съхраняване на и/или достъп до информация на устройство

Политика за поверителност Бисквитки

Вашите настройки за поверителност

Ние и нашите партньори използваме информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим Вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме начина, по който го използвате, и за маркетингови цели. Защото уважаваме Вашето право на лична сигурност, можете да изберете да не позволите някои видове бисквитки. Обаче, блокирането на някои видове бисквитки може да влоши Вашето изживяване на сайта и услугите, които можем да предложим. В някои случаи данните, получени от бисквитки, се споделят с трети страни за анализ или маркетингови цели. Можете да използвате своето право да откажете от тази споделена информация по всяко време, като деактивирате бисквитките.

Политика за поверителност Бисквитки

Управление на предпочитанията за съгласие

Задължителни

Тези бисквитки и скриптове са необходими за функциониране на уебсайта и не могат да бъдат изключени. Обикновено те се задават само в отговор на действия, правени от вас, които отнасят до заявка за услуги, като задаване на настройките за поверителност, влизане или попълване на формуляри. Можете да зададете браузъра си да блокира или да ви извести за тези бисквитки, но част от сайта няма да работи. Тези бисквитки не съхраняват никакви лично идентифицируващи данни.

Винаги ВКЛ

Аналитични

Тези бисквитки и скриптове ни позволяват да преброяваме посещения и източници на трафик, така че да измерим и подобрим производителността на нашия сайт. Те ни помагат да знаем кои страници са най- и най-непопулярни и да видим как посетителите се движат по сайта. Всичка информация, която тези бисквитки събират, е кумулативна и неидентифицируема. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, няма да знаем, кога сте посетили нашия сайт.

Маркетинг

Тези бисквитки и скриптове могат да бъдат зададени чрез нашия сайт от нашите рекламни партньори. Те могат да бъдат използвани от тези компании за построяване на профил на вашите интереси и показване на съответни реклами на други сайтове. Те не съхраняват директна лична информация, но са базирани на уникално идентифициране на вашия браузър и интернет устройство. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, ще имате по-малко целенасочена реклама.