Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 26.06.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 26.06.2021

Хранене по лунен календар – събота – 26.06.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Храненето в 16 лунен ден трябва да е също умерено. Не се допуска преяждане, тъй като всяко излишество се превръща в наднормено тегло. Благоприятно време за отслабване и диети - всичките ви усилия ще ви се отплатят. 

Ако не можете да гладувате, храната трябва да бъде разнообразна и питателна. Препоръчително е да ядете ястието веднага след готвене.  Не яжте месо (особено от домашни птици), гъби и бобови култури. Трябва да се избягват продукти, които имат фалическа символика – моркови, краставици, салами.

Зеленчуците, плодовете, зърнените храни, киселото мляко и млечните продукти, леките супи се усвояват най-добре. През тази нощ кръвта се обновява, така че всякакви ястия с добавка на куркума ще бъдат много полезни. Полезно е да се яде също така пълнозърнест хляб, ябълки и круши, мед.

В този ден не трябва да се говори на висок тон, особено по време на ядене. Благоприятно е да се приема храна в семеен кръг или приятелска среда. Храната трябва да се приема в спокойна обстановка със спокойни мисли. Полезно е да се пие малко червено сухо вино.

 

Днешното предложение:

БЯЛА КАША СЪС СИРЕНЕ И МЛЯКО

Продукти: 2 к.ч.  брашно, 75 г краве масло, 2 ч.ч. прясно мляко, 2 ч.ч. натрошено сирене.

Приготвяне: Брашното се запържва до златисто оцветяване в маслото. При непрекъснато разбъркване се разрежда с млякото, а като заври, се добавя допълнително гореща вода, докато се получи каша с желаната гъстота.

Кашата се вари около 15 минути, разбърква се с натрошеното сирене и се маха от огъня.

Поднася се веднага след приготвянето й.


Любопитно: Гуинет Полтроу предпочита рулца от риба тон на скара.

„Това ястие е вдъхновено от традицията на Източното крайбрежие да се увиват риби на рула ... Печената риба тон на рула с хот-дог е прекрасна, но с провансалския дресинг е просто божествена“, споделя актрисата.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати