Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 27.03.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 27.03.2021

Хранене по лунен календар – събота – 27.03.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Великденският пост започна от 14 март и ще продължи до 2 май. Постът e период на въздържане от определени храни според религиозните традиции. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Само в някои дни се разрешава риба.

За тези, които не спазват пости

14 и 15 лунен ден - Ограничете храната до максимум! Всички органи на нашето тяло ще работят до предела на възможностите си, а претоварването им със сложни продукти категорично не се препоръчва. Можете да се сдобиете с неприятни заболявания или да получите рецидив на хроничните.

Избягвайте да консумирате мазно, пържено, сладко, солено, намалете до минимум количеството консумирана храна от животински произход. 

Би било идеално да организирате ден само за зеленчуци или плодове.  Да се избягват ябълки, зеле. Още по-добре е, ако можете да направите гладуване. Освобождавайки органите си от хранителен товар в този ден, вие им предоставяте възможност да се възстановят и очистят.

 

Днешното предложение:

ЯСТИЕ ОТ ЛУКЧЕТА В ГЪРНЕ

Продукти: 800 г дребни лукчета, 10-12 скилидки чесън, 100 г червени домати, 15 г брашно, 50 г кромид лук, 80 г олио, 60 мл червено вино, 5 г червен пипер, чубрица, сол.

Приготвяне: Ситно нарязаният лук се задушава в олио и малко вода. След като омекне, се прибавят настърганите домати (или доматено пюре), обелените лукчета, обеленият чесън, червеният пипер, виното и малко вода.

Ястието се посолява и се поръсва с чубрица, разбърква се и се изсипва в гърне. Захлупва се и се оставя във фурната да се задушава. Накрая се прибавя брашното, размито в малко вода.

 

Любопитно: П.Г. Удхаус, който е написал повече от 90 книги през живота си, обичал да става точно в 7:30 часа, правел упражнения на верандата, после си приготвял сам закуската, която обикновено била от препечени филийки с масло, кейк и чай. Докато закусвал, четял някой криминален роман или хумористична книга. След закуска изпушвал една лула и излизал на разходка с кучетата си и след това се залавял за работа. Бил много трудолюбив и приветлив човек.                                                           


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети