Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 27.07.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 27.07.19

Хранене по лунен календар – събота – 27.07.19 - Tribune.bg
Снимка:

В 25 лунен ден не се препоръчва употребата на много течности. Днес много са уязвими бъбреците. Противопоказен е алкохолът. Препоръчително е, който може да погладува малко.

Няма да навреди лека растителна храна, млечните продукти (кефир, извара, кисело мляко). Идеално е за таратор също.

Въздържайте се от остри подправки, чесън, лук (освен само за аромат), афродизиаци (вещества усилващи половото влечение).

Днешното предложение:

СТУДЕНА ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА

Продукти: 4 домата, 1 червена и 1 зелена чушка, 3 лъжици галета, 6 с.л. олио, 1 малка краставица, 2 сварени яйца, 3 скилидки чесън, 10-12 маслини, магданоз, лед.

Приготвяне: нарежете на едро 3 домата и пиперките (оставете по няколко ивички). Пасирайте ги с миксера на пюре. Прибавете галетата, олиото, счукания чесън и долейте вода – да стане около 4 чаши течност. Оставете в хладилника. Преди да поднесете, прибавете яйцата и краставицата – нарязани на кубчета, домата на кръгчета, маслините – на половинки, ивичките от пиперките, ситно нарязания магданоз и бучки лед. Сервирайте с изпържени в масло кубчета хляб.

ПАСТЕТ ОТ ХЕРИНГА С ИЗВАРА

Продукти: 2 херинги, 1 глава лук, 300 г извара,  2 с.л. разтопено масло, 1 чаша мляко, 8-10 ядки от орехи, магданоз, копър, черен пипер.

Приготвяне: Херингата се почиства и измива, отстраняват се костите и се накисва в млякото за 2-3 часа, след това с нарязания лук прекарайте всичко през месомелачката. След това добавете изварата, разтопеното масло, нарязаните или смлени орехи, пипера и разбъркайте до еднородна маса. Украсете с магданоза и копъра.

Може да оформите в чиния пастета във форма като риба и да сложите главата и опашката на херингата.

Изварата може да се замени със сирене, което да се настърже на ренде, но е добре да е обезсолено, тъй като и херингата е солена.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети