Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 27.11.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 27.11.2021

Хранене по лунен календар – събота – 27.11.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Символът на деня е крокодил, който се стреми да ви грабне, ухапе, погълне. Много труден ден, пълен с тежки и агресивни енергии. В същото време може да се превърне в ден на покаяние, прошка и саможертва.

В двадесет и трети лунен ден се препоръчва да се намали яденето, така че е препоръчително да се изостави месото (като агресивен продукт), но можете да ядете храни на растителна и млечна основа. Може да се появи прекомерен апетит, но не се препоръчва преяждане, в противен случай може да се очакват проблеми със стомашно-чревния тракт. Бъдете сдържани и не се опитвайте да бъдете водени от прекомерните си потребности.

Може да се опече чийзкейк с извара и ядки, да се приготвят десерти с извара, да се подправят салати със заквасена сметана. Изварата и сирената са особено полезни. 

Препоръчително е да се откажете от кафето и силен чай днес, защото това предизвиква повишена възбуда на нервната система, а днес, наред с други неща, може да предизвика пристъп на ярост. По-добре е да замените всички напитки с мляко. Не трябва да се пие алкохол, да се пушат цигари. За хората, склонни към наднормено тегло, е по-добре да изключат тестените изделия.

Ако вашият начин на живот позволява, организирайте си един ден на разтоварване. Би било идеално да се гладува един ден. По това време тялото ни е изчерпано, липсва жизненост, за да се бори с външни неблагоприятни фактори и да го товарим с тежка храна. Но ако целта ви е отслабване, денят е неутрален ден за това. Усилията ви в тази област няма да бъдат напразни, но не бива да очаквате поразителни резултати. 

Днешното предложение:

КЮФТЕТА ОТ ТИКВИЧКИ И КАРТОФИ

Продукти: 750 г тиквички, 250 г картофи, 100 г сирене, 1 к . ч. брашно, 1 ½ ч .ч. растително масло, 3 яйца, копър, черен пипер и сол.

Приготвяне: Картофите се измиват и сваряват, обелват се и като изстинат, се прекарват през преса или се настъргват на ренде. Прибавят се настърганите на ренде тиквички, 1 цяло яйце и жълтъците от другите две яйца, нарязания копър, натрошеното сирене, подправките. Сместа се омесва и се оформят кюфтета. Овалват се в брашното, след това в разбитите на сняг 2 белтъка и се пържат в сгорещеното масло.

Поднасят се с подходяща салата, кьополу или кисело мляко с чесън.

Полезни съвети: Кисело мляко: Ползите от ферментирали млечни продукти са известни на всички, но не и когато млечнокиселите бактерии влизат в празен стомах. В този случай те най-вече просто умират от солната киселина.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати