Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 28.03.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 28.03.20

Хранене по лунен календар – събота – 28.03.20 - Tribune.bg
Снимка:

За тези, които спазват постите - Великденския пост започна от 2 март и е до 19 април. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Строгият пост не се препоръчва на болни, на малки деца, на възрастни хора, на бременни жени и кърмачки.

За тези, които не спазват пости - Хранене по лунен календар

5 лунен ден е единственият ден, в който храната се усвоява без остатък и напълно се преобразува в тъканите. Лунният календар съветва да се избягват месни ястия в този ден, както и да се откажете да гладувате, но и да се преяжда не бива.  Факт е, че в началото на растящата Луна хората се нуждаят от сила и енергия за големи постижения! 

Днес са полезни млечните продукти (мляко, сирене и извара). Те се явяват свещените продукти на деня.

Необходимо е да се яде „жива храна” –необработена, свежа, плодове, зеленчуци, мед. Допустима е риба. Нежелателно е да се употребяват семена, орехи, ядки, гъби, месо, кисело зеле.

Въздържайте се от алкохолни напитки като ракия, водка, коняк, уиски, дори шампанско. Но чаша хубаво червено вино може. Особено полезно е сега да се пият билкови чайове.

Ако изпитвате гадене и повръщане  днес, означава, че неправилно използвате енергиите на лунния ден.

Днешното предложение:

КНЕДЛИ С ИЗВАРА

Продукти: за тестото – около 450 г брашно, 180 мл вода, сол; за плънката – 300 г извара, 2 яйца, сол             

Приготвяне: Пресейте брашното, сложете сол, направете кладенче и сипете водата. С ръце замесете меко тесто и оставете да почине за 30 мин.

Разбийте яйцата, добавете изварата и малко сол, ако е необходимо и разбъркайте.

Поръсете масата с малко брашно, сложете тестото и разточете на кръгла кора с дебелина около 2 см. С кръгла чаша изрежете кръгове, като на всеки кръг в средата сложите по малко от плънката, прегънете и затворете кнедлите по краищата. Трябва да се получат като полумесеци.

Сложете 3 литра вода в тенджера и когато заври, поставете във вода кнедлите и варете за 5 мин до готовност - когато изплуват са готови. Извадете от водата и ги отцедете.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати