Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 28.09.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 28.09.19

Хранене по лунен календар – събота – 28.09.19 - Tribune.bg
Снимка:

 

В 29-ия лунен ден се изключват нови ястия и продукти, съмнителни екзотични рецепти, месо и алкохол. Идеално е да включите в диетата си традиционните зеленчукови ястия, колкото е възможно по-простички и познати.

В последния ден от лунният месец ден е просто ужасно време за всякакви пиршества. Почти цялата храна, която ядем днес, ще бъде в наш ущърб. Идеалният вариант за този ден би бил гладуване. Дайте почивка на храносмилателната си система, като не я запълвате с храна. Това ще ви помогне да изчистите тялото, да започнете да се чувствате много по-добре. Ако не можете да си позволите да гладувате, старайте се да облекчите диетата си. Например, това може да бъде пресни сезонни плодове и зеленчуци.

Изключете днес месо, мазно и пържено, тестени изделия. Опитайте се да ядете повече салати. Ако не можете без месо, можете да включите в диетата малко количество млечни продукти, риба или морски дарове. Ястията трябва да бъдат печени, варени или задушени.

За да избегнете изкушенията, опитайте се да не пазарувате в хранителни магазини този ден, избягвайте да посещавате ресторанти и кафенета за бързо хранене. Приготвяйте храната си сами вкъщи.

Днешното предложение:

САЛАТА ОТ ПЪЛНЕНИ ДОМАТИ

Продукти: 5-6 сурови чушки, 250 г сухо сирене, 7-8 червени домата, 7-8 скилидки чесън, черен пипер, пресен копър, олио.

Приготвяне: Чушките се почистват от семето и се настъргват на ситно ренде. Към тях се прибавя настърганото сирене. Отрязва се горната част на червените домати и се издълбават с малка лъжичка. Извадената вътрешна част се прибавя също към сместа с чушките и сиренето. Добавяме счукания чесън, черния пипер, копъра и 1 с.л. олио. Разбърква се добре и се пълнят доматите, които после се покриват с отрязаните капачета.

Сместа за пълнене на доматите може да се приготви от нарязани на дребно опечени и обелени чушки и нарязан на ситно лук, към които се прибавя малко оцет и олио.

Тази смес е подходяща не само за пълнени домати, но и за печени и обелени широки чушки, на които се премахват дръжките и семките.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати