Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – събота – 28.11.2020

Хороскоп

Хранене по лунен календар – събота – 28.11.2020

Хранене по лунен календар – събота – 28.11.2020 - Tribune.bg
Снимка:

Като цяло е добре да се гладува или да проведете ябълкова диета със сокове. Ако не можете, то спазвайте следните правила и забрани:

Лунният календар забранява яденето на много мазни, пържени храни и силно се препоръчва да не се яде голямо количество сладко. Добре е да употребявате малко видове храни. 

Не бива да се преяжда, нито да се поглезите с вкусна и особено нездравословна храна. Ограничете приема на храна до максимум! Нашето тяло, всички негови органи ще работят до пределите на възможностите си и не се препоръчва натоварването им със сложни продукти. 

Минимизирайте количеството консумирана храна от животински произход, ако не можете да я изключите напълно. Би било идеално да изкарате денят на зеленчуци или плодове, но ако това не е за вас, може салата, супа. Освобождавайки органите си от хранителен товар в този ден, вие им предоставяте възможност да се възстановят и очистят.

Силният чай, кафе и спиртни напитки трябва да се изключат. 

 

Днешното предложение:

ПОСТНА МУСАКА

Продукти: половин малка зелка, 1 кг картофи, 2-3 моркова, половин глава целина, 4-5 с.л. олио, 1/2 ч.ч. натрошено сирене, 3-4 с.л. разтопено масло, 3 яйца, 2 ч.ч. прясно мляко, 1 ч.л. смлян кимион, сол.

Приготвяне: Картофите се сваряват, обелват и се нарязват на кръгчета. Зелето се нарязва на тънки ивички и се задушава в малко олио и вода, докато омекне.

Прибавят се морковите и целината, предварително сварени и нарязани на кубчета.

Сместа се разбърква и посолява, добавя се кимионът.

В намазана с масло тавичка се нареждат половината картофи, отгоре се разстила на равномерен пласт зелето и се покрива с останалите картофи.

Ястието се поръсва с натрошеното сирене и разтопеното масло, залива се с яйцата, разбити с прясното мляко и се пече в силна фурна до зачервяване.                                                                   


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати